Annonce
Aarhus

Alt udlejet: Børnefamilier flokkes om nyt Lisbjerg-byggeri

Bakkehusene er den første bebyggelse i en helt ny bydel. Samtlige 47 rækkehuse er nu udlejet, og beboerne rykker ind fra omkring 1. april. Foto: Boligforeningen Ringgården

LISBJERG: Hvordan sikrer man, at unge børnefamilier ikke forlader Aarhus Kommune, når studierne er gjort færdige, og forældrene springer ud som attraktive skatteborgere?

Tjoh, man kunne starte med at tilbyde nogle boliger med god beliggenhed, markant arkitektur og en overkommelig husleje.

Det viser erfaringerne fra et nyt, superbæredygtigt rækkehusprojekt - Bakkehusene - på Lisbjerg Bakke, hvor de 47 nye rækkehuse nærmest er blevet revet af hylderne. Mindre end en måned tog det fra startskuddet i februar. Så var alle boliger udlejet.

Den nye boligafdeling er det første store projekt i en helt bydel, som fuldt udbygget kommer til at rumme omkring 25.000 indbyggere.

I kølvandet på udlejningen har boligforeningen Ringgården gennemført en spørgeundersøgelse blandt de 47 husstande. 35 husstande har svaret på undersøgelsen, og blandt disse tegner sig en tydelig profil: I de 26 husstande er beboerne aldersklassen 20-40 år.

Boligafdelingen bliver ligeledes meget børnerig med minimum 35 børn og unge. Og så er langt størstedelen af beboerne i beskæftigelse. 32 af de 35 husstande har svaret, at de har arbejde eller er under uddannelse. Det svarer til 91 procent af de indflyttere, der har svaret.

- Det er særdeles positivt, at vi kan meddele Aarhus kommune og offentligheden, at de intentioner vi har haft med den nye bebyggelse, nemlig at bygge nogle huse, der især har appel til unge børnefamilier til fulde er lykkedes. Det giver blod på tanden i forhold til at fortsætte med at lægge vægt på arkitektonisk kvalitet med et højt bæredygtigt indhold, siger Ringgårdens direktør, Palle Jørgensen.

Ringgårdens spørgeundersøgelse viser også, at halvdelen af de nye beboere i Bakkehusene kommer fra en almen bolig. Den anden halvdel kommer enten fra privat lejebolig eller ejerbolig.

Beliggenhed, flot og bæredygtig arkitektur, tæt på arbejde, skole og letbane og relativ lav husleje er de ord, der går hyppigst igen, når de kommende beboere orienterer om deres bevæggrunde til at flytte til Lisbjerg.

Bakkehusene er efter planen klar til indflytning omkring 1. april 2017. Boligerne består af 47 rækkehuse i 2 etager af varierende størerlse. Huslejen svinger fra 7.750 til 9.000 kroner om måneden eksklusiv forbrug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce