Annonce
Aarhus

Alternativ 10. klasse: Lad lærerne prøve igen

Hans Petersen, journalist Foto: Axel Schütt
Annonce

Hvis samfundet skal udvikles i en god retning, må vi give plads til forsøg og frit spil, og det er opløftende, at regeringen har lavet aftaler med borgmestrene i Helsingør, Rebild, Viborg, Middelfart, Langeland, Holbæk og Esbjerg.

Her skal borgmestrene finde opbakning til at sætte den enkelte dagpleje, børnehave, skole, hjemmeplejeenhed eller det enkelte plejehjem fri fra kommunale regler.

Som en af verdens bedst uddannede befolkninger behøver vi ikke lovgive om alt mellem himmel og jord, er mantraet, der sætter de syv kommuner fri.

Initiativet er godt, og det bliver interessant at se, om vi vil betræde nye stier og få helt andre hverdage ud af det. Eller om fantasiløsheden vil få overtaget.

Aarhus har været ude med en alternativ kommunal måde at drive 10. klasse på, og som det blev fremstillet her i Århus Stiftstidende, virker det som om, det er værd at tage op igen.

Efter 9. klasse vælger de fleste elever i folkeskolen gymnasiet eller efterskole i det 10. skoleår. Det ene kræver karakterer på et vist niveau, det andet kræver forældre med en stærk tegnebog.

Tilbage står en flok, som også bare kan være usikre på, hvilken vej, de vil. Også denne sommer. Mange kom i 10. klasse, men nogle bestemte sig så sent, at der ikke var plads til alle på Rundhøjskolen, der ellers havde en 10. klasse.

I fritidsklubben Holme Vestergaard i Højbjerg fik Aarhus Kommune prisværdigt startet en 10. klasse i samarbejde med UngiAarhus, som er ungdomsskolen.

Eleverne fik alternativ undervisning, et utraditionelt skema med fx klatring og sejlture, noget lig det, efterskolen byder på. Ifølge lærerne gav det en god kultur og helt usædvanligt næsten 100 procent fremmøde. Der var fokus på personlig udvikling og en hverdag, eleverne kunne lide.

Desværre slutter forsøget nu. Der er skabt plads til eleverne på Rundhøjskolen. Men rådmand Thomas Medom siger, han vil gentænke indholdet i 10. klasse. Han kan begynde med at hyre de lærere, som stod for den alternative klasse, til en helt ny 10. klasse, hvor de unge gider at gå.


Rådmand Thomas Medom kan begynde med at hyre de lærere, som stod for den alternative klasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

CORONAVIRUS

Live: Corona aflyser uddannelsesbesøg for tusindvis af elever

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

Annonce