Annonce
Erhverv

Alternativ til tandlæge-rejser åbner klinik nummer 24: Kæde smiler hele vejen til Skanderborg

Godt Smil åbnede sin første klinik i Horsens i 2008 og rundede 3.000 patienter det første år. I 2012 var antallet af Godt Smil patienter over 9.000, mens de snart 24 klinikker hver dag tager imod 1.500 patienter i mere end 150 tandlægestole rundt i landet. Her har leder af område- og servicecentret i Horsens, Stefan Patti, sat sig til rette i tandlægestolen. Foto: Lars Juul

Godt Smil åbner 3. september sin tandlægeklinik nummer 24 - denne gang i Skanderborg. Målet for kæden med hovedsæde i Horsens er at være til stede i 30 danske byer med i alt 40 klinikker i 2025.

SKANDERBORG: Der er blevet arbejdet på højtryk hen over sommeren med at få den nye klinik gjort klar til, at de første patienter sætter sig i tandlægestolene oven på Nordea i Skanderborgs handelsstrøg, Adelgade.

Her åbner Godt Smil-kædens 24. klinik med i alt otte behandlingsrum fordelt på to etager mandag 3. september, og kundegrundlaget er ifølge direktør Anders Bjergegaard på plads.

- Vi har allerede 400-500 patienter, der bor i Skanderborg Kommune på vores klinikker i Horsens, Højbjerg og Aarhus C, og nu er tiden moden til at komme lidt tættere på dem. Vi er blevet tilbudt de helt rigtige lokaler sammen med Tandprotesehuset, som vi deler klinik med seks steder i landet. Vores speciale er at drive tandlægevirksomhed, mens de er specialister i at lave proteser, og det er en kæmpefordel for kunderne, at vi kan hjælpe dem inhouse, så vi undgår transport i en taxa med en serviet i munden fra A til B efter eksempelvis, at en tand er trukket ud, forklarer Anders Bjergegaard.

Han tilføjer, at Skanderborg i udgangspunkt ikke stod øverst på udvidelseskortet, men pludselig bød både den rette partner og beliggenhed sig til. Det er Godt Smil-tandlægen fra Højbjerg, Steinunn Gudnyjardottir, der også står bag den nye klinik i Skanderborg.

Callcentret i Godt Smil-administrationen i Horsens tager imod alle aflysninger, tidsbestillinger og andre kundehenvendelser for de lokale klinikker. Foto: Lars Juul

Investor på sidelinjen

Umiddelbart før sommerferien åbnede Godt Smil sin klinik nummer 23 i Næstved, og mens der i Skanderborg er masser af lokale kunder i kartoteket på forhånd, så begyndte Godt Smil i det sydsjællandske helt fra scratch. Sådan har i øvrigt været for de fleste af klinikkerne inden for kæden.

Kun i to tilfælde har Godt Smil overtaget eksisterende praksisser og dermed også en fast patientgruppe. Det er ellers en tendens i branchen, at kæder - ofte med en kapitalfond i ryggen - køber klinikker af pensionsmodne tandlæger, og Godt Smil har siden 2014 haft investeringsforeningen Maj Invest med på sidelinjen.

- Det koster seks mio. kroner at åbne en ny klinik, så det stiller store krav til vores likviditet, siger Anders Bjergegaard, der ejer administrationsselskabet bag Godt Smil sammen med to tandlæger, mens ejerskabet for de enkelte klinikker også tæller lokale partnere.

Aktiemajoriteten tilhører tandlæger, oplyser direktøren.

- Vores vækst er først og fremmest organisk. Vi har i dag en kundebase på mere end 150.000 regelmæssige patienter, og der kommer omtrent 2500 nye patienter til om måneden, fortæller Anders Bjergegaard.

Fuld tilfredshed eller pengene tilbage med et smil. Sådan lyder succesopskriften blandt andet i Godt Smil-kæden, som iværksætteren Anders Bjergegaard står bag. Pressefoto
Annonce

Fra klassens sorte får...

Godt Smil har netop fejret 10 års jubilæum. Den første klinik åbnede i Horsens i april 2008. Dengang som et forsøg på at skabe et økonomisk attraktivt alternativ til tandlæge-rejser.

- Vores målsætning har fra begyndelsen været god kvalitet til en fair pris, og vi er i dag kun marginalt dyrere end tandlæger i Sverige og Tyskland. Regner du rejseomkostningerne med, kan det ikke betale sig at lade sig behandle i udlandet. Vi har fokus på effektiviseringer og stordriftsfordele, og det er klart, at det er mere rentabelt at købe 10-15 stole end én ad gangen, siger Anders Bjergegaard.

Han er også tidligere iværksætteren bag Godt Syn-kæden og har med en uddannelsesmæssig baggrund inden for markedsføring og økonomi fra Handelshøjskolen i Aarhus (i dag Aarhus BSS ved Aarhus Universitet) også arbejdet inden for både plastik- og øjenkirurgi, før han satte sig for bordenhed i tandlægeforretningen:

- I begyndelsen blev Godt Smil set som det sorte får i branchen. Du bliver altså ikke super-populær, når du laver en kæde med priser, der ligger under konkurrenterne, men vi har siden gjort en forskel i hele tandlægeindustrien.

Den nye klinik i Skanderborg er klar til at tage imod patienterne mandag 3. september med i første omgang fire tandlæger og en tandplejer. Hen over sommeren har håndværkerne været i gang med at få de sidste detaljer på plads. Pressefoto
Annonce

...til branchens stærkeste brand

Anders Bjergegaard tilføjer, at især de første fem år var hårde:

- Det var grænseoverskridende, når andre tandlæger fortalte opdigtede historier for eksempel om, at vores danskproducerede porcelæns-kroner var købt i Kina. Heldigvis har kunderne ikke lyttet. De har givet os supergod feedback, og i dag har vi det stærkeste brand i branchen. Folk kender som regel kun to tandlæger. Deres egen og Godt Smil - og nogle kender kun os.

Samlet set beskæftiger kæden i underkanten af 400 medarbejdere fra tandlæger, tandplejere, klinikassistenter og speciallæger i anæstesi til 40 administrativt ansatte i backoffice-delen, der tager sig af et fælles callcenter, indkøb, it, juridisk afdeling og økonomi-funktioner. Den nye klinik i Skanderborg lægger ud med fire tandlæger og en tandplejer med hver sit klinikrum, mens klinikken på længere sigt kan udvikle sig til at blive arbejdsplads for i alt 16 medarbejdere.

Godt Smil åbnede fire og fem nye klinikker i henholdsvis 2016 og 2017, mens det foreløbig er blevet til to nye skud på stamtræet i år.

- Vi har ikke et årligt vækstmål, for det er det rigtige match mellem den gode beliggenhed og den rigtige tandlæge, der afgør det, men i 2025 håber jeg, at Godt Smil er til stede i 30 byer og med i alt 40 klinikker. Der er stor efterspørgsel i markedet på tandlæger, og det sætter også sine begrænsninger på væksten. Ellers kunne vi såmænd godt åbne 20 nye klinikker allerede i morgen, slutter Godt Smil-direktøren.

Annonce
For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Erhverv

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce