Annonce
Aarhus

Alternative valgplakter: Arternes Aarhus vil have naturen på dagsordenen

Alternative valgplakter bliver i disse dage hængt op i Aarhus. Midt imellem de nydelige liberale og socialdemokratiske kvinder og mænd stritter der nu pludselig en ræv frem, som smiler skælmsk ned fra valgplakaten. Foto: Arternes Aarhus

I disse dage får de traditionelle valgplakater kamp til stregen fra den vilde natur, når Arternes Aarhus hænger alternative valgplakter op i lygtepælene, for at få naturen ind i valgkampen.

Annonce

AARHUS: Da valgplakaterne blev hængt op lørdag 28. oktober kunne Århus Stiftstidende berette, at alt var, som det plejer. Ingen alternative plakater i bybilledet, men blot de sædvanlige med billede, navn og parti.

Men nu ser det alligevel ud til, at de traditionelle valgplakater får konkurrence.

Det sker, når ambassadørerne for en række vilde dyr og planter er ude og klatre i lygtepælene for at få naturen på dagsordenen i valgkampen.

- Arternes Aarhus går ud på at give naturen en stemme. Nu kan dyr og planter jo ikke selv stille op til valget eller lave valgplakater, men de har alligevel en interesse i, hvordan vi udformer vores kommune, siger Anna Bonnichsen, aktiv i Arternes Aarhus.

Bag initiativet Arternes Aarhus står blandt andet 'Rethink Urban Habitats', som er Naturhistorisk Museums initiativ i anledning af Kulturhovedstadsåret 2017. Projektet gentænker byen som et levested for mere end blot mennesker. Initiativet undersøger, hvad der sker, hvis vi begynder at se på disse andre arter som medborgere i Aarhus.

Humlebiernes 'valgplakat' er for eksempel prydet med et billede af en humlebi og teksten 'flere blomster, færre pesticider'. Det er en sag, som mange andre af landets hårdt pressede vilde bier uden tvivl ville stemme for, fortæller Anna Bonnichsen.

De andre arters valgplakaterne hænger frem til 21. november på centrale og udvalgte steder i kommunen, så kan århusianerne gå rundt og opdage dem og blive klogere på hvad ræve, egetræer og de andre dyr og planter gerne vil have på den politiske dagsorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen

Annonce