Annonce
Debat

Alternativet ønsker grønne måltider: Du er, hvad du spiser, og det er naturen også

"I Skanderborg Kommune laver vi i vores kommunale kantiner og køkkener lækker mad til rigtig mange mennesker hver eneste dag. Det kan vi heldigvis også gøre uden at bruge kød og sprøjtegifte, og derfor mener vi i Alternativet, at det er på tide, vi kommer i gang", skriver Mira Issa Bloch. Arkivfoto: Mette Mørk

DEBAT: Vores madvaner har stor indflydelse på både klima og miljø. Alternativet vil gøre det nemmere at få grønne og økologiske måltider i kommunens kantiner og køkkener.

"Du er, hvad du spiser", plejer man at sige. Men det er ikke kun dig selv, der bliver påvirket af dine madvaner. Det er gælder også naturen, grundvandet og klimaet. Det er begyndt at gå op for flere og flere danskere, at vores madvaner – og i særdeleshed vores kødindtag – påvirker miljøet og klimaet. Derfor er vi nødt til at ændre vores madvaner.


Der er mange fordele ved et højt ambitionsniveau, når det kommer til økologi og vegetarisk mad. Erfaringerne fra landet over viser, at sådanne målsætninger kan være med til at mindske madspild og begrænse måltidernes CO2-aftryk. Oven i hatten viser erfaringer fra andre steder i Danmark endda, at det kan øge arbejdsglæden!


I Skanderborg Kommune laver vi i vores kommunale kantiner og køkkener lækker mad til rigtig mange mennesker hver eneste dag. Det kan vi heldigvis også gøre uden at bruge kød og sprøjtegifte, og derfor mener vi i Alternativet, at det er på tide, vi kommer i gang. Skanderborg Kommunes køkkener skal gå forrest for at vise, hvor lækkert, spændende og tilfredsstillende det kan være at spise økologisk og vegetarisk.

Derfor har Alternativet også stillet forslag om at øge andelen af økologi i de kommunale køkkener til minimum 60 procent – så vi kan gå fra bronze- til sølvmærket i økologi – og samtidig også indføre vegetariske muligheder i kommunens kantiner.

Der er mange fordele ved et højt ambitionsniveau, når det kommer til økologi og vegetarisk mad. Erfaringerne fra landet over viser, at sådanne målsætninger kan være med til at mindske madspild og begrænse måltidernes CO2-aftryk.

Oven i hatten viser erfaringer fra andre steder i Danmark endda, at det kan øge arbejdsglæden!

Desværre er der ikke opbakning i byrådet til at servere grøn og miljøvenlig mad i Skanderborg. Men Alternativet arbejder selvfølgelig videre for at sikre, at det bliver muligt at vælge lækre, grønne og økologiske måltider på alle kommunens institutioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce