Annonce
Debat

Alternativet glæder sig: Kultur på recept og mere grøn omstilling til os alle i regionen

"Flere penge til den grønne omstilling. Kultur på recept. Og et løft af sundhed og psykiatri. Efter årets budgetforhandlinger i Region Midt er vi godt tilfredse i Alternativet. Vi har nemlig gennem godt og konstruktivt samarbejde lavet rigtig mange aftryk med vores ene mandat", skriver Rasmus Foged. Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen

DEBAT: Flere penge til den grønne omstilling. Kultur på recept. Og et løft af sundhed og psykiatri.

Efter årets budgetforhandlinger i Region Midt er vi godt tilfredse i Alternativet. Vi har nemlig gennem godt og konstruktivt samarbejde lavet rigtig mange aftryk med vores ene mandat.

Alternativets fremmeste opgave er at sikre en bæredygtig omstilling af Danmark. Det kæmper vi for hver dag i både kommuner, på Christiansborg og selvfølgelig også her i Region Midtjylland. Bæredygtighed er både grøn og social. Den handler både om planetens miljø og klima og livet for de mennesker, der bor på den.

Annonce

Derfor var vores mål til budgetforhandlingerne i år at sikre penge til den grønne omstilling, bedre muligheder for grøn offentlig transport og bedre forhold for udsatte borgere, ikke mindst i psykiatrien. Og der må man sige, at vi endnu engang har bevist, at man kan komme meget langt med ét mandat, hvis man har gode ideer og et godt samarbejde på tværs af regionsrådet.

Alle forslag, Alternativet har været med til at stille, og som jeg er sikker på, vil gøre en positiv forskel for mennesker og natur.

Budgettet for 2022 indeholder nemlig mange af Alternativets mærkesager. Der er afsat i alt 11,5 millioner kroner til den grønne omstilling i forskellige sektorer af regionen. Der er afsat 92,4 millioner kroner til et realløft af sundhedsområdet, heraf 12 til psykiatrien. Hertil kommer en pulje til særlige indsatser i psykiatrien på fem millioner kroner, fire millioner kroner til fødeområdet, tre og en halv millioner kroner til palliation og meget mere.

Vi er også glade for, at vi med realløftet viser tillid til vores dygtige medarbejdere på hospitalerne, som selv kan disponere pengene.

Budgetforliget indeholder også penge til flere elbusser i den kollektive trafik, oprettelse af et udsatteråd, mere biodiversitet på regionens arealer, reduktion af brugerbetalingen for forældre til indlagte børn og fokus på psykopatologi i kompetenceudviklingen i psykiatrien. Alle forslag, Alternativet har været med til at stille, og som jeg er sikker på, vil gøre en positiv forskel for mennesker og natur.

Men selvom vi kan meget, kan vi ikke alt med mit mandat alene. Derfor blev vi selvfølgelig skuffede over, at der ikke var flertal i regionsrådet for at oprette en fødeklinik i Silkeborg eller finde midler til at gennemføre et forsøg med en gratis busrute, der skulle undersøge, om vi kan få flere pendlere til at tage bussen frem for bilen.

Vi har dog ikke helt opgivet håbet om at samle flertal for forsøget med en gratis busruter, så nu håber vi, at resten af regionsrådet vil tage positivt imod vores forslag om at forsøge at skaffe ekstern finansiering til forslaget.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Hørningskolen skal have nye rammer, men: Man sætter ikke en fod størrelse 43 ned i en sko størrelse 41

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce