Annonce
Østjylland

Alternativet har kig på kommunalvalget i Odder

<p>Det er endnu uvist, om Steen Rågård selv stiller op til kommunalvalget for Alternativet, men han regner med, at partiet er klar til 2017-valget. Arkivfoto: Martin Ravn</p>

Steen Rågård er en af tovholderne i forhold til at gøre Alternativet til en politisk spiller i Odder Kommune ved valget i 2017.

Det er ikke usandsynligt, at det vil være muligt at sætte sit kryds ud for Alternativet, når der er er kommunalvalg i 2017. Det fortæller Steen Rågård, der er folketingskandidat for partiet i Østjylland og en af tovholderne i arbejdet med at løbe en lokalafdeling i Odder Kommune i gang.

Steen Rågård, der lokalpolitisk vil være kendt for sit virke hos Radikale Venstre, har, hvad han kalder en forventning om, at Alternativet stiller op til kommunalvalget.

»Vi er i øjeblikket i gang med at finde ud af, hvordan vi skal gribe tingene an. For nylig havde vi et møde i Aarhus for vores østjyske medlemmer, og her var der flere fra Odder Kommune med - og jeg fornemmer bestemt en interesse for, at vi også er med lokalt,« siger Sten Rågård og erkender, at bolden i øjeblikket er spillet hen til ham.

Annonce

»Jeg regner med, at der i løbet af foråret bliver indkaldt til et møde for vores medlemmer. Næste skridt vil være at danne en vælgerforening, men jeg tror faktisk ikke rigtig på den model, der generelt bliver brugt i den sammenhæng. Jeg tror nemlig, at tiden er løbet af den traditionelle vælgerforening, og jeg tror, vi skal gå nogle andre veje for at få folk engageret i langt højere grad, end man ser det i dag,« siger han.

Spørgsmålet er så, om Odder Kommune har brug for et alternativ i form af Alternativet. Vel ikke helt overraskende får man et ja fra Steen Rågård på spørgsmålet.

»Jeg mener, at Alternativet som parti har en tilgang til politik, som man ikke finder andre steder. Det handler blandt andet om at tænke i helheder og få mange forskellige mennesker involveret i de processer, der fører til beslutninger. Desuden har vi nogle anderledes bud på, hvordan vi omstiller os til et mere bæredygtigt samfund i forhold til blandt andet energiforsyning, spildevand og affaldshåndtering,« siger Steen Rågård, der endnu ikke har taget stilling til, om det - i givet fald - skal være ham, der bliver frontfigur eller figur i det hele taget ved det næste kommunalvalg.

»Det er jeg ikke helt afklaret med,« konstaterer han.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Afgørelse: Der kommer ikke hegn og kreaturer i Marselisskoven - men de kommer til gengæld andre steder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 370 nye coronatilfælde - antal indlagte falder med en

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Østjylland

Tilhængere af Kattegat-forbindelsen får mere modstand: Politikere fra Odder, Samsø og Kalundborg stifter en ny Kattegatkomite for at stoppe bro

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Kultur

Badehotellet-stjerne smed ti kilo: Det har ændret mit liv

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Østjylland

Sommerhusejere går sammen om at råbe politikere op om fartglade bilister: - Skal der lig på bordet?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værtspar sælger hjertebarn: Restaurant- og festperle ved Brabrandsøens bredder til salg

Erhverv

Droppede drømmejobbet og levede for 1800 kroner om måneden: Bo trak stikket og begyndte at brygge

AARHUS

Den store forvandling: Grønt lys til kæmpebyggerier på villavej i Risskov

Debat For abonnenter

Skal børnene betale prisen for ligestilling?

Sport

Efter dramatisk afslutning i Italien: Bears' Champions League-sæson er allerede slut

Annonce