Annonce
Indland

Alternativet har lokale kandidater i 82 kommuner

Med 315 kandidater i landets kommuner og 28 kandidater i de fem regioner vil Alternativet arbejde for en grønnere politisk linje. Partiet vil sætte fokus på grøn omstilling lokalt og på at styrke nærdemokrati og borgerinddragelse.

Til kommunalvalget kan vælgere i det meste af landet sætte kryds ved liste Å, som stiller op for første gang.

Annonce

Valgkampen er så småt ved at gå i gang landet over, hvor lokalpolitikere skal kæmpe om pladserne i landets 98 kommuner og fem regioner.

Alternativet stiller op for første gang, og vælgere i 82 kommuner kan sætte kryds ved det grønne parti til kommunal- og regionsrådsvalget 21. november.

Og det er en kæmpe succes, mener partiets politiske leder, Uffe Elbæk.

- Jeg er totalt stolt over det store arbejde, som vores lokalforeninger har gjort for at oversætte Alternativets politik til konkrete forslag og tiltag, der giver mening lokalt og regionalt.

- Det er i hvert fald noget, der fylder mig med håb på den grønne omstillings og demokratiets vegne, skriver han i en pressemeddelelse.

Med 315 kandidater i landets kommuner og 28 kandidater i regionerne vil Alternativet arbejde for en grønnere politisk linje. Partiet vil sætte fokus på grøn omstilling lokalt og på at styrke nærdemokrati og borgerinddragelse.

Efter valget håber Alternativet på, at et sted mellem 10 og 20 af deres kandidater kan tage plads ved bordet i kommunalbestyrelserne rundt om i landet.

- Vi ved, hvor svært det er at overføre succes fra landspolitik til kommunal- og regionalpolitik, så vi har en meget ydmyg tilgang, hvor vi bliver glade og stolte over hvert eneste mandat, vi måtte få, lyder det fra Uffe Elbæk.

Alternativet går efter at få en borgmesterpost i hus i København, og her er 42-årige Niko Grünfeld partiets store håb. Han er spidskandidat på liste Å i kommunen og går i kamp med fem grønne forslag på hånden.

- Vi glæder os selvfølgelig helt vildt til at puste til den grønne omstilling, som vi gerne ser, og skabe et grønt håb i København og i alle de lokalsamfund, der er i Danmark.

- I København går vi ud med 17 bæredygtige mål, hvor vi over en bred palet vil gå ind og satse bæredygtigt socialt, demokratisk og i forhold til miljø og klima, siger lokalpolitikeren.

På dagsordenen for københavnerne har Grünfeld initiativer som bilfri indre by, forbedret infrastruktur for cyklister og en udvikling af en lokal råvarestrategi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mobil testenhed tilbage i Gellerup: Svært at få beboerne til at flytte sig

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

AGF

Det Hvide Snit:  Er der bund i ny, ambitiøs AGF-målsætning - og hva' ka' OB?

AGF For abonnenter

Bagkanten: Sæsonen er knap begyndt, men David Nielsen skal allerede ud i krogene for at finde friske spillere

Annonce