Annonce
Aarhus

Alternativet mister sin eneste repræsentant i Aarhus Byråd: Liv Gro skifter til SF

Liv Gro Jensen siger sammen med førstesuppleant Sander Jensen farvel til Alternativet og goddag til SF. Dermed styrkes venstrefløjen i Aarhus Byråd. S og SF har nu tilsammen flertal. Privatfoto
Konflikterne i Alternativet har slidt på krop og sind, siger Liv Gro Jensen. S og SF har nu tilsammen flertal i Aarhus Byråd.
Annonce

AARHUS: Alternativet er fra lørdag 27. juni ikke længere repræsenteret i byrådet i landets næststørste by. Liv Gro Jensen skifter til SF.

Skiftet betyder, at SF's byrådsgruppe vokser fra i dag tre medlemmer til fire medlemmer. Og at Alternativet nu er helt uden medlemmer i Aarhus Byråd.

- Jeg har været rigtig, rigtig glad for at være i Alternativet, og jeg har mødt en masse dejlige mennesker. Af den grund gør det ondt at sige farvel til partiet, siger Liv Gro Jensen.

Det blev her i foråret tydeligt for hende, at hun blev nødt til at skifte.

- Jeg har kæmpet en kamp for at holde mig ovenpå, mens der har været ballade i partiet. Jeg har prøvet igen og igen, men til sidst blev det umuligt, siger hun og fortsætter:

- Specielt de konflikter, der har været i vinter, har gjort ondt. De har slidt på krop og sind, og de har gjort det svært for mig at passe mit arbejde.

Liv Gro Jensen oplyser, at hun i Aarhus Byråd beholder de samme poster, som hun har i dag. Det vil sige, at hun fortsætter som formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget og som medlem af Teknisk Udvalg.

Annonce

Suppleant i byrådet

Den nye SF'er mener, at hun får let ved at falde til i det nye parti.

- SF arbejder for klima, natur, bekæmpelse af ulighed og flere andre sager, som jeg går ind for. Det er et parti, jeg vil passe rigtig godt ind i, mener hun.

Første suppleant i Alternativet i Aarhus er Sander Jensen. Han skifter også til SF.

- Ham vil vi snart få at se i byrådet. Han overtager min plads, når jeg går på barsel midt august /i starten af september, siger Liv Gro Jensen.

Det er hendes kæreste, der er gravid.

Formelt skete Liv Gro Jensens skifte lørdag klokken 13.

SF’s gruppeformand i Aarhus Byråd, Jan Ravn Christensen, siger, at han har stor respekt for "det svære valg" Liv Gro Jensen har taget.

- Vi har igennem hele byrådsperioden haft et tæt og tillidsfuldt samarbejde med Liv Gro, forklarer Jan Ravn Christensen.

Annonce

S og SF har nu flertal

Sander Jensen har mistet gnisten i Alternativet, siger han.

- Jeg har gennem lang tid langsomt mistet troen på projektet. Særligt konflikterne ved valget af politiske leder har efterladt mig desillusioneret og modløs. Jeg har virkelig prøvet at finde tilbage til gnisten, men jeg kan desværre ikke længere se mig selv i partiet, siger han.

Rent politisk kan skiftet få betydning. Socialdemokratiet har nu absolut flertal sammen med SF. Socialdemokratiet har 12 mandater og SF har 4, altså har de to partier i alt 16 mandater.

Der er i alt 31 medlemmer af Aarhus Byråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny krimi til TV2 med Aarhus-aftryk

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce