Annonce
Aarhus

Alternativet søger kandidater til Aarhus Byråd

Partiet Alternativet har tidligere været på gaden i Aarhus for at søge underskrifter, da man stillede op til Folketinget. Nu søger man kandidater, der vil stille op for partiet til byrådsvalget om mindre end et år. Arkivfoto: Flemming Krogh

Det nye parti forventer at få tre-fem mandater i Aarhus Byråd, vil formentlig støtte Jacob Bundsgaard som borgmester og håber på at få en rådmandspost.

Kunne du tænke dig at blive medlem af Aarhus Byråd og måske endda få et job som rådmand med store muligheder for at påvirke Aarhus?

Det er intet mindre end det, det unge parti Alternativet nu lokker med.

Alternativets lokalafdeling i Aarhus er i fuld gang med at gøre partiet og lokale kandidater klar til det kommende kommunalvalg i november 2017. Målet er at komme i byrådet i Aarhus for første gang. Partiet har haft indledende samtaler med en række byrådsaspiranter.

- Vi fik 8-9 procent af stemmerne i Aarhus ved folketingsvalget i 2015 og mener, at 10 procent af stemmerne må kunne lade sig gøre at få til byrådsvalget, fordi Aarhus er en progressiv by. 10 procent svarer til 3-4 mandater i byrådet, så måske rækker det også til en rådmandspost, siger forperson for lokalforeningen, Carsten Borup.

En rådmandspost er i sidste ende afhængig af om man støtter det borgmesterbærende parti. Og det er Carsten Borup åben for.

- Nu vil vi godt have sammensat holdet først, inden vi vælger, men vi er ikke utilfredse med Jacob Bundsgaard som borgmester, siger Carsten Borup, der dog skal mødes med alle de nuværende partiers formænd i byrådet i løbet af foråret for at tale om, hvad de eventuelt kan samarbejde om.

- Nogle vil nok foretrække kulturområdet, andre socialområdet eller Teknik og Miljø, men vi vil være interesserede i alle typer rådmandsposter, siger forpersonen.

Annonce

Brug for bredt udsnit

For at sikre et så bredt udsnit af befolkningen som kandidater, opfordrer Alternativet i Aarhus alle typer medlemmer til at stille op.

- Vi har brug for unge og ældre, mænd og kvinder, arbejdere, funktionærer, akademikere, kulturfolk, socialarbejdere, butiksansatte, omsorgsmedarbejdere, selvstændige og iværksættere. Og det gælder også ledige, studerende og pensionister samt både etniske danskere og borgere med indvandrerbaggrund, siger Carsten Borup.

Uanset om det er livserfarne eller bare glade og interesserede mennesker, så er der plads til alle, fastslår partiet. Det mener ikke, at man på forhånd kan være uddannet til at blive politiker. Men dannes derimod undervejs.

- Og vi vil fra partiets og bevægelsens side sørge for personlig opbakning, lyder det fra kandidatudvalget.

20 kandidater er målet

Alternativet håber at kunne præsentere en liste på omkring 20 personer til valget. Ifølge Poul Burian fra partiets kandidatudvalg har man allerede god kontakt med omkring 10 interesserede.

- Vi har haft samtaler med hver enkelt for at vide, hvad de selv står for, og for at finde ud af, om de kan matche vores politik og den nye, alternative dagsorden, vi gerne vil sætte:

Har I så en tjekliste, så I ved, om kandidaterne vil føre partiets politik?

- Nej, så firkantet foregår det ikke. Vi spørger til, hvilke værdier, de har og hvilke ting i partiprogrammet, de er særligt interesserede i, og hvad deres stærkeste felt er, forklarer Poul Burian.

Han fortæller, at partiet laver sideordnet opstilling, så det er den eller dem, der får flest stemmer, der kan ende i byrådet. Alternativet vil holde et opstillingsmøde 4. februar, og vil frem mod valget i november 2017 arbejde på et kommunalpolitisk program.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dommer lukker dørene i sag om skud mod knivbevæbnet mand

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus

Demonstration mod racisme aflyst: Ny dato ikke på plads

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Annonce