x
Annonce
Danmark

Alternativets folketingsgruppe fåmælte om beskyldninger mod Fock

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Alternativets politiske leder var ikke til stede på gruppemøde, hvor beskyldninger mod hende blev diskuteret.

Efter tirsdagens gruppemøde i Alternativet siger partiets gruppeforperson, Susanne Zimmer, at folketingsgruppen "har tillid til", at et politisk samarbejde med politisk leder Josephine Fock kan komme til at fungere.

Annonce

- Vi har over 1000 medlemmer, og de har valgt hende, og det har været en god, demokratisk proces. Nu anerkender vi det valg, og vi arbejder positivt sammen med hende, siger Susanne Zimmer.

I den seneste tid har der været beskyldninger om en ubehagelig ledelsesstil rettet mod Josephine Fock, som i 2013 var med til at stifte Alternativet, og som fra 2015-2018 sad i Folketinget.

Information har talt med 23 kilder, som på den ene eller anden måde var i kontakt med Josephine Fock i hendes tid som folketingsmedlem.

Josephine Fock blev 1. februar efter kampvalg valgt til at efterfølge Uffe Elbæk som Alternativets leder. Hun var ikke selv til stede på tirsdagens gruppemøde.

- Det havde været fint, hvis hun havde været her, men det har ikke været muligt for hende, siger Susanne Zimmer.

Ingen af Alternativets folketingsmedlemmer bakkede op om Josephine Fock som ny leder. De pegede i stedet på folketingsmedlem Rasmus Nordqvist, men han blev ikke valgt og forlod derefter posten som politisk ordfører.

Adspurgt om folketingsgruppen har tillid til Josephine Fock, svarer Susanne Zimmer, som udtaler sig på vegne af folketingsgruppen:

- Vi har tillid til, at vi kan få et politisk samarbejde til at fungere. Vi har et kæmpe godt politisk projekt, som vi arbejder med, og som vi i fællesskab løfter.

Spørgsmål: Har I tillid til Josephine Fock?

- Vi har tillid til det samarbejde, vi skal have med hende. Vi har nogle gode aftaler med hende i forhold til, hvordan vi skal samarbejde. Vi har tillid til hende som politisk leder.

Spørgsmål: Bakker folketingsgruppen 100 procent op om hende som politisk leder?

- Vi samarbejder med hende 100 procent, siger Susanne Zimmer.

Inden gruppemødet startede, sagde den forhenværende politiske leder, Uffe Elbæk:

- Jeg tror, at vi har lavet en klar aftale om, at det er Susanne Zimmer, der udtaler sig. Og det er en fuldstændig enig folketingsgruppe, der siger det, vi nu siger, lød det.

- Jeg kommer ikke til at kommentere overhovedet. Jeg har slet ikke lyst til at trappe noget som helst op.

Alternativets hovedbestyrelse vil i denne uge holde møde med Josephine Fock og drøfte beskyldningerne mod hende.

/ritzau/

Informations portræt af Josephine Fock
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: Myndighederne udsender første tal for raskmeldte i Danmark

Annonce