Annonce
Østjylland

Alternativt: Borgmester Borring sang farvel og tak

Under melodien til julesangen "Højt fra træets grønne top" havde borgmester Nils Borring skrevet et personligt vers til hver af de afgående byrådsmedlemmer. Arkivfoto.

Favrskovs borgmester, Nils Borring, valgte en metode i den mere kreative ende af skalaen, da han ved byrådets julefrokost mandag aften skulle tage afsked med en række byrådsmedlemmer.

Favrskov: Når en byrådsperiode slutter, er det oftest ensbetydende med, at der skal siges farvel til en lang række byrådsmedlemmer. En sådan afsked kan udformes på en lang række måder, men mange ville formentlig vælge at holde sig en god, gammeldags tale.

I Favrskov valgte den socialdemokratiske borgmester Nils Borring dog at ty til lidt mere kreative og uformelle midler, da han ved byrådets julefrokost mandag aften skulle udtrykke sit "farvel og tak" til den gruppe medlemmer, der ikke længere er der, når Favrskov byråd anno 2018-2021 samles på den anden side af årsskiftet.

Med sin guitar og til tonerne af Peter Fabers "Højt fra træets grønne top" fremførte borgmesteren nemlig en hjemmekomponeret afskedsvise med et personligt vers til hver af de afgående byrådsmedlemmer, der tæller Christian Møller-Nielsen (V), Anders Nørgaard (A), Anne Neergaard (A), Bjarne Andersen (SF), Eva Damsgaard (DF), Inge G. Sørensen (V), Peder Meyhoff (Ø), Joachim Laursen (A) samt løsgængeren Dan Jensen.

- Jeg syntes bare, det var en festlig måde at gøre det på, for med en sang kan man netop sige tingene med et glimt i øjet. Jeg tænkte, at sådan en lejlighedssang var en god måde at sige tak på, fordi den er personlig men især også, fordi den viser, at man er villig til at investere i det, for det tager altså noget tid at skrive sådan en. Dermed viser man også folk, at man sætter pris på dem, og at man respekterer dem, siger Nils Borring, der ifølge eget udsagn har brugt "en del timer" på at skrive den.

Nils Borring har beskæftiget sig med musik - primært guitar - siden sin ungdom og har også bidraget med flere musiske indslag i sine otte år som borgmester - blandt andet rundt omkring på kommunens plejehjem.

Avisen har forsøgt at få sangen udleveret, men dette ønskede borgmesteren ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Norddjurs indsamler corona-historier

Annonce