Annonce
Aarhus

Alting har sin tid: Den Uendelige Bro er ikke længere uendelig

Så er det slut med Den Uendelige Bro for i år. Dykkere har fjernet den i løbet af de seneste dage, og du må vente til april med en tur rundt i cirklen oven på Århus Bugts vande. Foto: Morten Ravn
Dykkere piller et af byens absolutte vartegn, Den uendelige bro ved Varna, ned for vintersæsonen.

AARHUS: Efterårets storme nærmer sig, og det er tid til at pakke sammen. Også i naturen.

Varnas Den Uendelige Bros træplanker blev fredag fjernet, og metalstolperne, der bærer broen nede i sandet, blev suget op af et hold effektive dykkere fra NBC Marine.

Dykkerne servicerer Aarhus Kommunes broer rundt langs bugten, og de er ved at blive taget ned for vintersæsonen.

Annonce


Det handler om at være godt klædt på til arbejdet, så er det ikke koldt. Vi har udstyret i orden

Dykkerne ved Varna


- Det handler om at være godt klædt på til arbejdet, så er det ikke koldt. Vi har udstyret i orden, som dykkerne i det efterårskolde bugtvand siger.

I den sidste del af april næste år kan århusianere og faktisk en masse turister, som med Den Uendelige Bro ved Varna Strand har fået sig et stort og populært udflugtsmål i Danmarks næststørste by, igen begive sig ud på broens rundtur.

Uendelig ensrettet

Spørgsmålet er, om der bliver ensretning på broen igen næste år. Kommunen indførte på grund af coronasmitten, at folk i år skulle tage den lille cirkelformede rundtur venstre, så vi ikke skulle passere hinanden - men i stedet gik ensrettet rundt.

Den Uendelige Bro er nu forsvundet fra bugtens overflade, efter dykkere har arbejdet de seneste dage på at pille den ned. Sore maskiner hjalp til med Aarhus i baggrunden. Foto: Morten Ravn

Det vil tiden - og coronatallene - afsløre, når foråret melder. Foreløbig er broen ved Moesgård Strand også taget ned. Den nye træbro nedenfor djævlekløften i Hørhaven står foreløbig endnu - hvis du skulle lyste en dukkert i bugtens våde element.

Annonce

Bro hittede ved Sculpture by the Sea

Den Uendelige Bro er et populært levn fra udstillingen Sculpture by the Sea, som var en af de største kulturelle udstillinger nogensinde i Aarhus, men som kunstmuseet Aros ikke længere fandt plads til.

Broen var dog så populær blandt strandudstillingens værker, at Aarhus Byråd i 2017 besluttede, at den skulle stilles permanent op ved Varna, og den beslutning har altså ikke bare århusianerne, men også turisterne taget til sig.

Det er de århusianske arkitekter Johan Gjøde og Niels Povlsgaard, som har udtænkt broen, som altså er et af de mest fotograferede motiver i Aarhus, mens rigtig mange også dagligt blot tager den cirkelformede tur rundt på broen – eller nyder en frokostkurv med rundtenom'er siddende ude i vandet på kanten af broen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce