Annonce
Sport

Altmuligmanden Stage har fået mål i støvlerne

Jens Stage jubler efter Alka Superliga-kampen mellem Brøndby IF og AGF på Brøndby Stadion søndag den 10. december 2017. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix 2017

Det kommer bag på de fleste at Jens Stage også kan spille højre kant - endda score flere mål - men ikke hovedpersonen selv, der føler sig stemplet som skraldemand.

Fodbold: For halvanden uge siden var Jens Stage 30 sekunder fra at blive matchvinder i Horsens, men en sen udligning stjal hans 15 sekunder i rampelyset.

Men så prøvede han da bare én gang til, Jens Stage. Fredag aften i Odense, 1-0-sejr til AGF på et hovedstødsmål af Aarhus-knægten efter 13 minutter.

To kampe fra start i foråret, to kampe som højre kant, to mål. Og i øvrigt roser for indsatsen over hele linjen.

Hvem havde lige set dén komme? Jens Stage som en livlig højre kant med mål i fusserne. For et år siden spillede han venstre back med stor succes.

- Stages præstationer taler for sig selv. De er jo helt vilde. Det er en kæmpe luksus for mig som træner at have en spiller, der kan spille så mange positioner. Han kan spille højre back, han kan spille central midt. Nu har han gudhjælpemig også vist at han kan spille højre kant. Og han kan spille dem alle unikt godt.

- Han er en Aarhus-dreng, AGF-fan af hjerte. Det er fantastisk at se den måde han tackler, at vi kaster ham rundt på banen. Og i dag var en magtpræstation fra hans side, sagde AGFs cheftræner David Nielsen efter fredagens kamp.

Ikke nogen skraldemand

Men der er faktisk én, der havde set det komme. Jens Stage selv.

Da den 21-årige århusianer spillede for Brabrand i 2. division scorede han masser af mål, og direkte adspurgt mener han, at han er blevet stemplet som en mere defensiv spiller end han egentlig er på grund af hans alsidighed.

- Selv gutterne på holdet driller mig med, at jeg skulle være en skraldemand og en defensiv spiller. Men hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg ikke selv, jeg er det. Jeg er en allrounder hvor én af mine fordele tidligere har været at løbe i feltet og lave mål - og det er også dét, jeg bedst kan lide.

Kan det ligefrem være et problem for dig i kampen for at blive fast mand, at du er så alsidig?

- Jeg synes selv, at jeg er central midtbane. Og det har David også givet udtryk over for mig, at han synes jeg er. Dermed ikke sagt, at jeg ikke skal spille andre pladser. Jeg har ikke noget problem med at spille højre kant eller venstre back i et par kampe. Men det vigtige for mig er at få lov til at træne på den centrale midtbane et par gange om ugen, og det er trænerstaben gode til at give mig lov til.

- Lige nu synes jeg bare det er fedt at spille i AGF. Jeg lever lidt i drømmen at spille for den her klub. Men der kommer da et tidspunkt - om et par år måske - hvor jeg skal prøve at slå igennem på en bestemt plads, men det er svært at sige lige efter en sejr i Odense, sagde Jens Stage.

Og hvad så, skal han starte inde igen om en uge, når AGF slutter grundspillet af mod AaB?

- Vi honorerer gode præstationer. Der er ekstremt hård konkurrence nogle steder på vores fodboldhold, det er sundt og det er derfor holdet præsterer. Der vil altid være hård konkurrence om pladserne i AGF, sagde David Nielsen i Odense.

Jens Stage selv udtalte:

- Hvis jeg selv skal sige det, så vil jeg jo gerne spille hver gang. Men jeg kan også godt se, at der er voldsom konkurrence. Især inden på midtbanen. Men jeg vil da gerne spille hver gang. Og hvis ikke jeg ville det, så skulle jeg jo ikke spille fodbold.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Trods stribevis af drukneulykker: Hegn langs havnen er ikke kommunens livret

Aarhus For abonnenter

Efter drukneulykke: Jonas mistede også en ven i havnen - Vi bliver nødt til at overveje hegn

Aarhus

Leder efter forsvunden person

Sport

Aarhus United havde chancen for at drille Viborg: - Det lyder mærkeligt, men man vil næsten hellere være seks mod fem end seks mod fire

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Sport

Erfaren stregspiller forlader Skanderborg-Aarhus: Tager til svensk klub

AGF

AGF arver en halv million kroner fra fan: Han elskede sport og havde to fjernsyn, så han kunne se det hele

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Alarm 112

24-årig fik beslaglagt sin søsters bil: Kørte 111 km/t på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Alarm 112

Far til tiltalt for masseskyderier: Vi har forsøgt at få hjælp

Annonce