Annonce
Sport

Altmuligmanden Stage har fået mål i støvlerne

Jens Stage jubler efter Alka Superliga-kampen mellem Brøndby IF og AGF på Brøndby Stadion søndag den 10. december 2017. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix 2017

Det kommer bag på de fleste at Jens Stage også kan spille højre kant - endda score flere mål - men ikke hovedpersonen selv, der føler sig stemplet som skraldemand.

Fodbold: For halvanden uge siden var Jens Stage 30 sekunder fra at blive matchvinder i Horsens, men en sen udligning stjal hans 15 sekunder i rampelyset.

Men så prøvede han da bare én gang til, Jens Stage. Fredag aften i Odense, 1-0-sejr til AGF på et hovedstødsmål af Aarhus-knægten efter 13 minutter.

To kampe fra start i foråret, to kampe som højre kant, to mål. Og i øvrigt roser for indsatsen over hele linjen.

Hvem havde lige set dén komme? Jens Stage som en livlig højre kant med mål i fusserne. For et år siden spillede han venstre back med stor succes.

- Stages præstationer taler for sig selv. De er jo helt vilde. Det er en kæmpe luksus for mig som træner at have en spiller, der kan spille så mange positioner. Han kan spille højre back, han kan spille central midt. Nu har han gudhjælpemig også vist at han kan spille højre kant. Og han kan spille dem alle unikt godt.

- Han er en Aarhus-dreng, AGF-fan af hjerte. Det er fantastisk at se den måde han tackler, at vi kaster ham rundt på banen. Og i dag var en magtpræstation fra hans side, sagde AGFs cheftræner David Nielsen efter fredagens kamp.

Ikke nogen skraldemand

Men der er faktisk én, der havde set det komme. Jens Stage selv.

Da den 21-årige århusianer spillede for Brabrand i 2. division scorede han masser af mål, og direkte adspurgt mener han, at han er blevet stemplet som en mere defensiv spiller end han egentlig er på grund af hans alsidighed.

- Selv gutterne på holdet driller mig med, at jeg skulle være en skraldemand og en defensiv spiller. Men hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg ikke selv, jeg er det. Jeg er en allrounder hvor én af mine fordele tidligere har været at løbe i feltet og lave mål - og det er også dét, jeg bedst kan lide.

Kan det ligefrem være et problem for dig i kampen for at blive fast mand, at du er så alsidig?

- Jeg synes selv, at jeg er central midtbane. Og det har David også givet udtryk over for mig, at han synes jeg er. Dermed ikke sagt, at jeg ikke skal spille andre pladser. Jeg har ikke noget problem med at spille højre kant eller venstre back i et par kampe. Men det vigtige for mig er at få lov til at træne på den centrale midtbane et par gange om ugen, og det er trænerstaben gode til at give mig lov til.

- Lige nu synes jeg bare det er fedt at spille i AGF. Jeg lever lidt i drømmen at spille for den her klub. Men der kommer da et tidspunkt - om et par år måske - hvor jeg skal prøve at slå igennem på en bestemt plads, men det er svært at sige lige efter en sejr i Odense, sagde Jens Stage.

Og hvad så, skal han starte inde igen om en uge, når AGF slutter grundspillet af mod AaB?

- Vi honorerer gode præstationer. Der er ekstremt hård konkurrence nogle steder på vores fodboldhold, det er sundt og det er derfor holdet præsterer. Der vil altid være hård konkurrence om pladserne i AGF, sagde David Nielsen i Odense.

Jens Stage selv udtalte:

- Hvis jeg selv skal sige det, så vil jeg jo gerne spille hver gang. Men jeg kan også godt se, at der er voldsom konkurrence. Især inden på midtbanen. Men jeg vil da gerne spille hver gang. Og hvis ikke jeg ville det, så skulle jeg jo ikke spille fodbold.

Annonce
Kultur For abonnenter

Aarhus Street Food udvider: Ombygning giver plads til nye køkkener og flere siddepladser til gæsterne

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-stramning i Aarhus: Børn skal afleveres udenfor børnehaven og skolers julefester aflyses

Kultur For abonnenter

Derfor kommer Muhammed-tegningerne ikke med på  museum for bladtegninger i Den Gamle By

Alarm 112

Kattegat truer Kattegatcenteret: Beredskabet kæmper for at holde vandet ude

Aarhus

Aarhus blev i første omgang snydt for det sjove sne: - Jeg er ret sikker på, I vågner op til det torsdag

For abonnenter

Mette F. opfordrer til at tage imod tredje stik - men vil ikke tvinge nogen

AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 41 til 50

Sport

En landstræner fuld af optimisme: Lever vi op til forventningerne, skal de andre være gode for at slå os

Aarhus

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Politiet efterlyste ældre mand: Fundet i god behold af familien

Aarhus For abonnenter

Fem spørgsmål til coronaeksperten: Skal vi være bange eller glade for Omikron-varianten?

Erhverv

Salling har brudt overenskomst i mere end 20 år: Udbetalte ikke overarbejde efter reglerne

Annonce