Annonce
Aarhus

Alvorlig 112-alarm om fastklemt: Men brandfolk fandt ung pige i en alt for lille babygynge

Østjyllands Brandvæsen rykkede lørdag eftermiddag ud til en alvorlig melding om en person fastklemt i maskine. Men det viste sig heldigvis ikke at være så slemt. Arkivfoto
Lørdag eftermiddag fik Østjyllands Brandvæsen en uventet opgave. I Brabrand måtte redningsmandskab befri en 13-årig pige, der sad ubehjælpeligt fast i en babygynge. Ifølge indsatsleder sker den slags med jævne mellemrum.

AARHUS: Redning af fastklemt i maskine eller lignende.

Sådan lød den alvorlige 112-melding, der lørdag eftermiddag fik et hold fra Østjyllands Brandvæsen i Aarhus til at rykke ud i fuld fart og med blå blink.

Men situationen på uheldsstedet i Brabrand var langt fra så slem som først antaget.

På en adresse ved Lenesvej fandt redningsmandskabet en 13-årig pige, der sad fast i en babygynge.

- Der skulle simpelthen bare muskel- og trækkraft til. Vi fik hende fri i løbet af ingen tid, forklarer indsatsleder Steen Bøje fra Østjyllands Brandvæsen, der lørdag kl. 13.38 rykkede ud på baggrund af vagtcentralens melding om en fastklemt person i maskine eller lignende.

Annonce

Det sker med jævne mellemrum, at vi rykker ud til den slags fastklemte personer. Af og til undervurderer folk, hvor meget de fylder i en gynge eller lignende.

Steen Bøje, Østjyllands Brandvæsen

Alvorlig situation

Allerede på vej til Brabrand slukkede redningsmandskabet fra Østjyllands Brandvæsen de blå blink.

Det skete, da de fra vagtcentralen fik en opdatering på den første alvorlige melding om en person fastklemt i maskine.

- Det er en af de alarmmeldinger, som vi altid tager meget alvorligt. Den ses ofte ved arbejdsulykker, forklarer Steen Bøje.

På Lenesvej i Brabrand var pigen i babygyngen flankeret af et par jævnaldrende. Men veninderne havde ringet 112, da de ikke kunne få den 13-årige fri.

- Det sker med jævne mellemrum, at vi rykker ud til den slags fastklemte personer. Af og til undervurderer folk, hvor meget de fylder i en gynge eller lignende. Det er ofte kådhed, der bringer folk i de trælse situationer, fortæller Steen Bøje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Husk nu 2020

Det er blevet nytårsaften. En aften, som af mange ses som “årets aften”. En aften, hvor vi kollektivt gør status og giver en ny chance. Festen nytårsaften skal være vildere og større end den plejer at være. Og vi skal spise endnu mere mad og være endnu smukkere klædt end nogensinde før. Og så skal vi huske at gøre os nogle nytårsforsætter. Nytårsforsætter er lidt en sjov størrelse. De er blevet vores årlige “touch-base” på den personlige udvikling, som vi egentligt gerne vil tage, men ifølge statistikkerne har svært ved at indfri. Så mange af os gør som kartoffelavler Oluf Sand gør det, med sine julegaver, nemlig ønsker os det samme i år, som vi plejer at ønske os, for det nye år. Og det er jo egentligt lidt skørt, at vi bruger nytåret til at ville forbedre noget i vores liv. For dagen i dag, er jo ikke mere særlig end dagen i går. Det øjeblik, du oplever lige NU, er altid det samme. Begreber som “sidste år”, “næste år”, “2019” og “2020” - er begreber der KUN findes i den kollektive fantasi. Det eneste sted, du nogensinde kommer til at møde “morgendagen”, det er i dit hoved. Der er kun lige NU! I det lys burde det eneste ønske, vi mennesker har, være ønsket om at være tilstede i nuet. Det må, alt andet lige, være det vigtigste sted at være - hele livet. Og mon egentligt ikke, at mange af de andre ønsker vi går og har for os selv, ville “gives os i tilgift” - når vi er til stede i nuet? For i det at være tilstede i nuet byder os at være nærværende og mere mindfull. Og dermed også mindre fyldt af vores ego-styrede tanker om hvad vi; burde, kunne, skulle og må gøre. Sådan oplever jeg det i hvert fald, i min model af verden. Nytårsaften 2019 havde jeg mange overvejelser omkring. Skulle jeg rejse væk og opleve noget nyt? Eller skulle jeg blive hjemme i DK og takke ja til den ene eller den anden festlige sammenkomst? I stedet for nogle af mulighederne, valgte jeg i år noget helt andet. Nemlig at tilbringe min aften, med det menneske der kender mig allerbedst - mig selv. Jeg skal ikke noget - og jeg var kun mig selv.

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];