Annonce
Indland

Ambulance kørte galt: Kvinde dræbt

Vejen var spærret i mere end 3,5 time i forbindelse med ulykken og oprydningsarbejdet.Foto: Andreas Bjerre

Mandag eftermiddag skete der en trafikulykke, som involverede en ambulance, autocamper og en bus. En person mistede livet.

INDLAND: En 81-årig kvinde fra Rødding har mistet livet mandag eftermiddag i en trafikulykke på Tingvejen ved Stenderup.

Det var en autocamper, en bus med 15 passagerer og en ambulance, der var involveret i ulykken.

- Patienten i ambulancen er afgået ved døden, fortalte vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Jesper Brian Jensen, til JydskeVestkysten.

Han tilføjede, at ambulancen kørte i forbindelse med sygetransport.

- Jeg kan ikke sige noget om, hvordan kvinden døde, men det er i forbindelse med uheldet, sagde Jesper Brian Jensen og oplyste, at kvinden blev erklæret død på stedet.

- Bussen standser op på Tingvejen ved et stoppested for at sætte passagerer af, og en autocamper stopper derfor bagved bussen. Autocamperen bliver så påkørt af ambulancen, som ikke kører med udrykning, forklarede Jesper Brian Jensen.

Føreren af autocamperen og af ambulancen blev begge kørt til sygehuset, da de var lettere tilskadekomne.

Annonce

Ambulancer, en helikopter og politi

Politiet fik anmeldelsen om ulykken klokken 16.04, hvor flere ambulancer, politi og en lægehelikopter blev sendt til stedet.

Tingvejen ved Stenderup var spærret i begge retninger, og bilister blev opfordret til at finde alternative ruter.

Oprydningen efter uheldet var færdig klokken 19.30, hvor Tingvejen igen var åben.

De pårørende til den dræbte kvinde er underrettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce