Annonce
Aarhus

Amerikansk burgergigant åbner i Aarhus

<p>Nina Agdal er øjeblikkets mest hypede danske fotomodel - og så spiser hun ifølge lanceringen hos Bilka også Carl?s Jr.s burger. I 2013 var hun hovedperson i en reklame for burgerkæden, der blev vist under Superbowl. PR-foto</p>

Carl?s Jr. åbner i Bilka i Tilst til sommer. Varehuset har taget USA?s femtestørste burgerkæde, der tæller 1400 restauranter rundt i verden, under sine fødevarevinger.

USAs femtestørste burgerkæde når til Aarhus. Eller rettere til forstaden Tilst, hvor Carl's Jr. åbner i varehuset Bilka til sommer som endnu et fastfood-tilbud.

_U2R2128.JPG Paris Hilton Carl's Jr. Commerical Shoot Santa Monica Airport Santa Monica, CA USA March 25, 2005 Photo by Jeff Vespa/WireImage.com To license this image (4852665), contact WireImage: +1 212-686-8900 (tel) +1 212-686-8901 (fax) info@wireimage.com (e-mail) www.wireimage.com (web site)

For mange er burgere mere en religion end et madtilbud. Er du til McDonald's eller Burger King? Nogle er til et helt andet brand. For eksempel Carl's Jr. Andre vil påstå, at burgerne stort set minder om hinanden, men det har skribenten aldrig påstået.

<p>Pr.Foto</p>

Lanceringen af Carl's Jr. og de 100 procent oksekødsburgere sker med en masse smukke og veldrejede kvinder som blikfang på PR-fotos og med historien om den amerikanske drøm under sloganet »Eat like you mean it« (»Spis, så du mener det«, frit oversat af redaktionen).

Annonce

Bag de flammegrillede burgere står stifteren Carl N. Karcher og hans kone, Margaret. De brugte i 1941 deres opsparing på 15 dollar og lånte 311 dollar i deres bil for at købe en enkelt amerikansk pølsevogn i Los Angeles. I Californien, forstås. Karcher-familien fik deres lille forretning til at vokse, og i 1945 havde de fire amerikanske pølsevogne og åbnede en Carl's Drive-In Barbeque. I 1956 lancerede de den første Carl's Jr. restaurant, som fik navnet, fordi det var en mindre udgave af deres barbecue restauranter.

I dag har kæden 1403 restauranter verden over.

»Vi har fået rigtig mange forespørgsler fra burgerentusiaster i Aarhus og omegn, som gerne vil have Carl's Jr. til Østjylland. I øjeblikket driver vi fire restauranter, som alle er placeret i Bilka-regi i henholdsvis Næstved, Vejle, Aalborg og Kolding, så det manglede da bare, at vi også får en i Aarhus,« fortæller Michael Hald, Head of Franchise i Dansk Supermarked.

Ud over burgerne er Carl's Jr. kendt for sprøde Chicken Tenders, som fremstilles af hele stykker kyllingebryst, og håndpaneres og tilberedes friske i restauranten - for slet ikke at tale om milkshakes, som er fremstillet af rigtig vaniljeis.

Restauranten åbner i Bilka Tilst i øvrigt som en del af en større renovering, hvor hele varehuset bliver moderniseret.

»Det bliver Østjyllands flotteste varehus, og med Carl's Jr. under samme tag er der endnu en grund til at tage familien med på indkøb og indtage aftensmaden på byens bedste burgerrestaurant, siger Michael Hald, der garanterer, at flere danskere vil få mulighed for at stifte bekendtskab med det amerikanske burgerbrand.

Bag Carl's Jr. står CKE Restaurant Holdings, der er en privatejet virksomhed med hovedkvarter i Carpinteria, Californien. I slutningen af august 2013 bestod virksomheden og dens datterselskaber af 3318 franchises og egne restauranter i 42 amerikanske stater samt i 28 andre lande - blandt andet godt 1400 Carl's Jr. restauranter og 1944 Hardee's restauranter.

I Danmark topper McDonalds som landets største burgerkæde med 89 restauranter, derefter kommer Burger King med 32 restauranter. Halifax har 7, The Burger ligeledes, Carl's Jr. 4 restauranter, Cock's and cows har 3 restauranter, mens Grillen netop har åbnet sin fjerde restaurant - i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Annonce