Annonce
Aarhus

Amerikansk magasin: Aarhus Universitetshospital er verdens 11. bedste

Aarhus Universitetshospital er det 11. bedste hospital i verden, i hvert fald ifølge det amerikanske magasin Newsweek. Foto: Jens Thaysen
12 år i træk er Aarhus Universitetshospital blevet kåret til Danmarks Bedste Hospital. Og det viser sig, at man også er ret godt med på verdensplan.
Annonce

AARHUS: Skulle det ske, at du skal indlægges på Aarhus Universitetshospital (AUH) med eksempelvis Corona, så er det ikke det værste sted i verden at blive indlagt. Nærmere tværtimod. Hospitalet i Skejby er nemlig netop blevet kåret til det 11. bedste hospital i verden af det amerikanske magasin Newsweek, der står bag listen World's Best Hospitals.

Listen er lavet af datafirmaet Statista, som har samlet informationer om kvalitet og tilfredshed blandt patienter fra læger, sygeplejerske og andet sundhedspersonale i hele verden. Det er første gang, at et dansk hospital er med på listen, og det glæder hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

- Den præcise placering skal tages med et vist forbehold, men vi er i meget fint selskab med de absolut bedste hospitaler i verden, og det er en stor anerkendelse af vores personale, at der indgår vurderinger fra sundhedsprofessionelle fra hele verden, siger han.

Det er amerikanske hospitaler, der topper listen - Mayo Clinic, Cleveland Clinic og Massachusetts General Hospital indtager de tre øverste, mens Aarhus Universitetshospital udover 11. pladsen på verdensplan kam prale af at være nummer fire i Europa. Kun overgået af Charité - Universitätsmedizin Berlin, Universitätsspital Zürich og Karolinska Universitetssjukhus i Stockholm.

Herhjemme har AUH kunne prale af titlen som Danmarks Bedste Hospital 12 år i træk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Annonce