Annonce
Kultur

Amerikansk radio vil lave live-sessions med bands under Spot

Radiostationen KEXP fra Seattle vil sende et stort hold på 12 medarbejdere til Spot for at optage live-sessions med danske og nordiske musikere til deres millioner af følgere. Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Når radiostationen KEXP rammer Spot til april, vil de sende live til deres mange millioner følgere. Det kan hjælpe danske og nordiske bands til at nå ud til et endnu større internationalt publikum.
Annonce

AARHUS: Hvert år til Spot festival myldrer det ind med repræsentanter fra den udenlandske presse. I år har også den amerikanske radio KEXP meldt sig under fanerne.

Radiostationen, som har base i Seattle, vil sende et stort hold på 12 medarbejdere til Spot for at for at optage sessions med danske og nordiske musikere til deres millioner af følgere. Det skriver Spot i en pressemeddelelse.

KEXP er en stor uafhængig og non-profit station, der i følge festivalen er en af de helt store trendsættere med fingeren solidt plantet på pulsen inden for musikkens verden. Deres live-sessions på You Tube præsenterer store navne såvel som nybrud i musikken og har over to millioner følgere.

Spot og KEXP

KEXP startede i 1972 som universitetsradio på University of Washington under navnet KCMU.

I dag er det en af de største og mest indflydelsesrige non-profit uafhængige musik-radiostationer med 200.000 globale lyttere hver uge.

Stationen er finansieret af 18.000 musikelskere.

KEXPs live-sessions bliver filmet og lagt på KEXPs YouTube-kanal, der har over 2 millioner følgere og mere end en milliard samlede afspilninger. På Instagram har KEXP 258.000 følgere og på Facebook 372.309.

Spot kunne i 2019 fejre 25 års jubilæum.

Sidste år kunne man høre over 300 koncerter til Spot på mere end 30 scener i hele byen.

Spot finder i år sted 30. april til 3. maj i Aarhus.

Annonce

God musik fra DK

Det er disse live-sessions, som KEXP nu bringer til Spot for at optage gennem fire dage. Dermed kommer optagelserne fra Spot til at give dansk og nordisk musik et ekstra boost, når det gælder muligheden for at nå ud til et endnu større internationalt publikum.

Radiostationen har i forvejen fokus på lignende festivaler i andre lande, blandt andet Island Airwaves, Transmusicales i Frankrig og NRMAL Music Festival i Mexico. Beslutningen om også at lave sessions fra Spot, blev truffet efter KEXP gæstede festivalen i Aarhus sidste år.

- KEXP arbejder for at hjælpe musikfans med at opleve og opdage ny musik. Der udkommer så meget god musik fra Danmark og Skandinavien fra en lang række forskellige genrer, og KEXP er glade for at gå i partnerskab med Spot, som er den førende showcase festival for bands og artister, der laver denne form for musik. Vi er meget glade for at kunne udforske denne dynamiske scene, og for at kunne kuratere og optage live-sessions med SPOT-artisterne - og dele disse eksklusive optrædener med KEXPs community af musikelskere over hele verden, lyder det fra Kevin Cole, der er ledende programchef og DJ hos KEXP.

Annonce

Del af kulturindsats

Lige nu arbejder Spot på at skabe de faciliteter og rammer, som KEXP har brug for i forbindelse med deres live sessions, og på at udvælge de kunstnere som radiostationen skal bruge til deres sessions.

Ud over at lave live sessions fra festivalen vil KEXP også omtale Spot via deres site, sociale medieplatforme og radiokanal i tiden omkring festivalen.

Det ser Spot som endnu et tegn på, at dansk/nordisk musik stadig er i fremdrift og er kommet i godt selskab:

Aftalen med KEXP involverer flere parter og er en del af en større kulturindsats i USA, der blev lanceret i maj 2018.

- Samarbejdet mellem SPOT og KEXP ser vi som en naturlig udvikling på det brede formidlingsarbejde for dansk musik, som vi føler os forpligtet på. Vi tror på, at dansk musik hermed får styrket sin internationale eksponering, og at dansk musikliv også får styrket sine muligheder for at varetage musikkens interesser og behov, siger leder for Spot og ROSA, Gunnar Madsen, i en pressemeddelelse.

Spot festival præsenterer omkring 300 koncerter i løbet af festivalen. Lige nu arbejder Spot på at udvælge de kunstnere som KEXP skal bruge til deres live-sessions. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Danmark

Færre kommuner rummer alle klasser

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce