Annonce
Sport

Ammitzbøll og ungdomsbanden skinnede igennem skydækket over Ferreiras

Alexander Ammitzbøll leverede en ihærdig indsats mod de fysisk stærke englændere, og kronede det med en enkelt scoring. Arkivfoto: Ole Nielsen

AGF slog engelske Brentfords U23-mandskab med 4-1 i torsdagens testkamp, hvor spillerne fra anden række, dem på vej, fik lærerige og givtige minutter - og derfor også roser med på vejen fra cheftræneren.

FODBOLD: Torsdagens sene eftermiddags-menu på Estadia da Nora i lidet charmende Ferreiras var måske ved første øjekast ikke ligefrem at kategorisere som en cremefyldt lækkerbisken, og havde da heller ikke lokket mange af de lokale indbyggere af huse, men testkampen mellem et AGF-mandskab startende med primært reserver og så engelske Brentfords U23-hold blev faktisk en ganske seværdig affære.

4-1 vandt århusianerne, og så kunne man efterfølgende snakke om billig baggrund og den slags, men der var engagement, ild i øjnene hos spillerne - de helt unge, der fik chancen ikke mindst - og der var masser af højdepunkter, fine scoringer, intense dueller, god afstemning i kæderne at falde over i efterkritikken.

Og så var de egentlig ikke helt uefne Brentfords unge løver.

Cheftræner David Nielsen stillede start med navne som Sebastian Hausner, Daniel Thøgersen, Benjamin Hvidt, Magnus Kaastrup og Alexander Ammitzbøll - og de gjorde på hver deres måde en god figur i opgøret, der lagde ud med en hurtig Youssef Toutouh-scoring, og herefter bølgede lidt frem og tilbage. Dog med århusianerne som de toneangivende, mest farlige.

- Det så rigtig fint, og jeg synes, at vi med den her præstation fik rettet op på nogle af de ting, der ikke fungerede så godt i den seneste kamp (Jablonec, red.). Jeg synes, vi fandt en god balance, og det var især godt at se vores unge spillere målt op mod deres unge. Alexander Ammitzbøll var rigtig god oppe på toppen, og så var det godt at se en Youssef Toutouh, der nærmer sig at være den x-factor, vi håber, han kan blive for os. Der var mange fine præstationer, kom det efter kampen fra David Nielsen.

Annonce

Testkamp

AGF-Brentford B 4-1 (3-1)Mål: 03. 1-0 Youssef Toutouh. 30. 2-0 Youssef Toutouh. 35. 2-1 Theo Archibald. 42. 3-1 Alexander Ammitzbøll. 86. 4-1 Jakob Ankersen

Oscar Whalley - Dino Mikanovic/72. Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner/72. Niklas Backman, Jesper Juelsgård, Daniel Thøgersen/72. Frederik Tingager - Bror Blume/72. Jakob Ankersen, Adama Guira/45. Mustafa Amini, Benjamin Hvidt/72, Jens Stage, Magnus Kaastrup/72. Tobias Sana - Youssef Toutouh/45. Magnus Anbo, Alexander Ammitzbøll/72. Patrick Mortensen

Ikke benyttet: Kamil Grabara, Kasper T. Kristensen, Kasper Lunding, Martin Spelmann, André Riel, Mustapha Bundu, Casper Højer Nielsen, Ryan Mmaee

Youssef Toutouh bragte AGF på 2-0 efter at Brentford-målmanden sparkede bolden lige hen i fødderne på ham. Brentford fik reduceret, inden Alexander Ammitzbøll kronede en hård arbejdsindsats med en scoring på Daniel Thøgersens tværpasning.

I anden halvleg kom en del af de spillere, der vel ret beste kan kaldes "A-kæden" på banen i stedet for den unge bande, og kort før tid satte Jakob Ankersen trumf på ved at score til slutresultatet.

AGF spiller holdets sidste testkamp i Portugal på mandag, hvor de norske mestre fra Rosenborg venter.

Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce