Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Amputationssagen: Anders Kühnau er ude i et uklædeligt sololøb - han har brug for hjælp, og vi er parate

"Anders Kühnau foretrækker et soloridt i zigzagkurs: Han ville køre sagen med almindelig behandling i udvalg, forretningsudvalg og regionsråd. Da presset og medieinteressen tog til, blev hospitalsudvalgsmødet udvidet med et temamøde", skriver Anders G. Christensen. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Læserbrev: Ulykkelige amputationer, som rettidig omhu kunne have forhindret, er for vigtig en sag til at fortsætte det politiske sololøb, som regionsrådsformand Anders Kühnau praktiserer.

Regionsrådsformanden har netop proklameret en firepunktsplan, som skal afhjælpe situationen på Region Midtjyllands hospitaler, hvor patienter med åreforkalkning eller blodprop har mistet førligheden på grund af utilstrækkelig og for sen behandling.

Socialdemokratiet har haft ansvaret for Region Midtjyllands ledelse fra begyndelsen. Anders Kühnau satte sig tungt og alene for bordenden i 2018. Det er der en risiko ved; regionsrådets fælles ansvar bliver beskåret.

Annonce

Da skandalen kom frem, ønskede Venstre, at hele regionsrådet blev inddraget i handling på både kort og langt sigt for at genoprette tilliden til karkirurgisk behandling i Region Midtjylland samt at afdække og placere ansvaret for de ulykkelige konsekvenser af dårlig ledelse.

Det ville være klædeligt for demokratiet - og for regionsrådsformanden selv – at inddrage hele regionsrådet i løsningen på denne skandale og andre sager, hvor regionen er udfordret.

Anders Kühnau foretrækker et soloridt i zigzagkurs: Han ville køre sagen med almindelig behandling i udvalg, forretningsudvalg og regionsråd. Da presset og medieinteressen tog til, blev hospitalsudvalgsmødet udvidet med et temamøde.

Da Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige (jævnfør forretningsordenen) undervejs bad om et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde, hakkede Kühnau bremserne i og mente, at vi dermed desavouerede hospitalsudvalgets formand, Purnima Erichsen, Det Konservative Folkeparti.

Nu ser Anders Kühnau tilsyneladende ingen problemer i selv at omgå Purnima Erichsen og hele hospitalsudvalget ved at smide sin firepunktsplan på bordet lige inden mødet i hospitalsudvalget.

Det ville være klædeligt for demokratiet - og for regionsrådsformanden selv – at inddrage hele regionsrådet i løsningen på denne skandale og andre sager, hvor regionen er udfordret. Anders Kühnau har tydeligvis brug for hjælp. Vi står parate.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Navne

Mindeord: Joan Drews var en kreativ og hårdfør kvinde med en ukuelig vilje til at overvinde smerte

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Debat

Er der en voksen til stede i Nordea: Eller skal vi røve banken?

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Annonce