Annonce
AGF

Analyse: AGF kæmpede forgæves mod DM-sølvvindere

AGF kæmpede forgæves mod FC Midtjylland i sæsonens første hjemmekamp. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

Festen forduftede, da FC Midtjylland endte med at tage alle tre point med hjem til Herning søndag eftermiddag.

AGF havde ellers dækket op til den helt store tre retters med Aarhus Walk inden sæsonens første hjemmekamp foran små 12.000 tilskuere på det udskældte stadion. De fik dog aldrig desserten serveret.

Cheftræner David Nielsen havde valgt to ændringer i startopstillingen i forhold til seneste runde i Parken mod FC København. Jakob Ankersen var bænket til fordel for selvtillidsfyldte Jon Dagur Thorsteinsson og William Eskelinen havde fået handskerne i stedet for Oscar Whalley.

I første omgang var det førstnævnte, der var i fokus.

Thorsteinsson var sammen med en veloplagt duo i Nicolai Poulsen og Mustafa Amini konstant farlige i kampens første ti minutter, hvor AGF havde krammet på gæsterne. Og set i bakspejlet var det her, de skulle have scoret, hvis de skulle have besejret seneste sæsons sølvvindere.

Så småt slog FC Midtjyllands fysik igennem. Af uransagelige årsager foretrækker cheftræner Kenneth Andersen den skaldede udgave af Marouane Fellaini, Simon Okosun, i stedet for den tidligere landsholdsspiller Jakob Poulsen. Men selvom Okosun primært lader til at være på banen for at heade og tackle, så har han mange holdkammerater, der er vidunderlige fodboldspillere.

Og med kombinationen af teknik, fart og rå muskelkraft tvang gæsterne sig ind i kampen og endte med at have overtaget.

AGFs besøg hos Jesper Hansen blev sjældnere. Til sidst handlede det mest om at lukke af og forsvare det ene point.

David Nielsen satte godt nok Tobias Sana og Jakob Ankersen på banen i et håb om at finde en matchvinder, men det blev i stedet udeholdet, der fik held med en indskiftning. Med få minutter tilbage af kampen løb Mikael Anderson dybt. Den brasilianske kunstner Evander fandt ham med en fin stikning. Og så var det, at føromtalte William Eskelinen bragte sig selv i centrum.

Han kom buldrende ud i sin modstander, der forståeligt væltede omkuld. Evander omsatte straffesparket med stor sikkerhed.

AGF gjorde, hvad de kunne. Og havde det ikke været for en lidt for ivrig debutant havde de fået ét point at tygge på. I stedet må de nøjes med dét, de fik oppe i Hobro, som status for sæsonen så langt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Mindeord: Poul Hartvig Andersen

Debat

Festugen er ikke et must

Aarhus

Her er de seneste tal: Smittetrykket stiger igen i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Annonce