Annonce
AGF

Analyse, karakterer og ærlige reaktioner: Her er alt, vi lærte af AGFs tredje sejr i træk

Vi har samlet skriverierne fra søndagens sejr over Esbjerg her.

FODBOLD: Tredje sejr i træk, fjerde med et clean sheet og så en ny mand fra Sydafrika.

Der har været flere store overskrifter efter AGFs sejr over Esbjerg på Ceres Park søndag eftermiddag.

Vi har derfor samlet alle artiklerne fra kampen nedenfor.

Vær opmærksom på, at nogle af artiklerne er plus-artikler, som kræver et digitalt abonnement, som kan købes her for 49 kroner. Men så kan man også læse samtlige artikler på Stiften.dk.

Annonce

AGF fortsætter stimen

Jakob Ankersen scorede det eneste mål. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

AGF vandt en uskøn kamp efter mål af Jakob Ankersen.

Højdepunkterne kan du se her.

- Vi slap afsted med mord

Frederik Tingager var ikke tilfreds med egen præstation. Foto: Ole Nielsen.

Karakterbogen

Foto: Ernst van Norde/Scanpix 2019

Backman igen glimrende. Tingager ikke så meget.

Her kan du læse karakterbogen fra sejren.

Analyse

Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

AGF har i den grad fået gang i sæsonen efter en resultatmæssig prustende start. Læs kampanalysen her.

Ny mand

Gift Links er ny mand i AGF. Foto: AGF.dk

Efter kampen løftede AGF sløret for en ny signing, som kommer til fra Sydafrika. Her kan du læse, hvad direktør Jacob Nielsen siger om den nye, driblestærke mand.

- Vi har vendt den dårlige start

Foto: Ole Nielsen.

David Nielsen gjorde status efter den tredje sejr i træk.

- Selvfølgelig påvirker det psykologien i gruppen, at vi nu har kontakt igen til de andre hold, vi forventer at skulle kæmpe med, lød det blandt andet fra cheftræneren, der uddyber her.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus

Stor eftersøgning efter 4-årige der forsvandt fra børnehaven - men de skulle bare hjem at lege

Annonce