Annonce
AGF

Analyse, karakterer og ærlige reaktioner: Her er alt, vi lærte af AGFs tredje sejr i træk

Vi har samlet skriverierne fra søndagens sejr over Esbjerg her.

FODBOLD: Tredje sejr i træk, fjerde med et clean sheet og så en ny mand fra Sydafrika.

Der har været flere store overskrifter efter AGFs sejr over Esbjerg på Ceres Park søndag eftermiddag.

Vi har derfor samlet alle artiklerne fra kampen nedenfor.

Vær opmærksom på, at nogle af artiklerne er plus-artikler, som kræver et digitalt abonnement, som kan købes her for 49 kroner. Men så kan man også læse samtlige artikler på Stiften.dk.

Annonce

AGF fortsætter stimen

Jakob Ankersen scorede det eneste mål. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

AGF vandt en uskøn kamp efter mål af Jakob Ankersen.

Højdepunkterne kan du se her.

- Vi slap afsted med mord

Frederik Tingager var ikke tilfreds med egen præstation. Foto: Ole Nielsen.

Karakterbogen

Foto: Ernst van Norde/Scanpix 2019

Backman igen glimrende. Tingager ikke så meget.

Her kan du læse karakterbogen fra sejren.

Analyse

Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

AGF har i den grad fået gang i sæsonen efter en resultatmæssig prustende start. Læs kampanalysen her.

Ny mand

Gift Links er ny mand i AGF. Foto: AGF.dk

Efter kampen løftede AGF sløret for en ny signing, som kommer til fra Sydafrika. Her kan du læse, hvad direktør Jacob Nielsen siger om den nye, driblestærke mand.

- Vi har vendt den dårlige start

Foto: Ole Nielsen.

David Nielsen gjorde status efter den tredje sejr i træk.

- Selvfølgelig påvirker det psykologien i gruppen, at vi nu har kontakt igen til de andre hold, vi forventer at skulle kæmpe med, lød det blandt andet fra cheftræneren, der uddyber her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce