Annonce
AGF

Analyse, karakterer og højdepunkter: Her er, hvad vi lærte, da AGF hev et point hjem i Haderslev

Ud over et enkelt point hev AGF og så et rødt kort hjem, da Nicolai Poulsen i kampens slutfase fik sit andet gule kort i kampen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

FODBOLD: Efter tre nederlag på stribe, skulle AGF forsøge at rejse sig i udekampen i Haderslev.

Lykkedes det så? Tja, århusianerne holdt nullet, hvilket jo altid er positivt. Til gengæld lykkedes det ikke selv at score og kampen endte derfor i en nulløsning og AGF har nu to point efter fire kampe.

Her har vi samlet alle artikler fra kampen.

Vær opmærksom på, at nogle af artiklerne er plus-artikler, som kræver et digitalt abonnement, som kan købes her for 49 kroner. Men så kan man også læse samtlige artikler på Stiften.dk.

Annonce

Vigtigt at holde nullet

- Jeg er glad for, at vi holder nullet. Det kan godt være, at vi ikke har lige så mange muligheder som i de andre kampe, men vi kommer trods alt frem til to-tre stykker, som kan give mål, sagde Jesper Juelsgård efter kampen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Forsvarsspiller Jesper Juelsgård så mange positive ting i mandagens nullert mod Sønderjyske.

Den artikel kan du læse her.

Karakterbogen: Backman var bedste AGF'er i comeback

Niklas Backman var tilbage i startopstillingen og fik lukket af for sønderjyderne. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Niklas Backman var en blandt tre AGF'ere, der hev et 7-tal hjem.

Se alle karaktererne her.

David Nielsen efter nulløsning: - Det havde været en tung uge, hvis vi havde tabt

- Jeg hæfter mig ved, at vi fik sat en jernstang ned i de tabte kampe, der er gået forud, sagde David Nielsen blandt andet efter pointdelingen i Haderslev. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Det ene point AGF fik ud af 0-0-kampen i Sønderjyske fordobler antallet af point. Og det var vigtigt for cheftræner David Nielsen, at hans hold ikke tabte for fjerde gang i træk.

Læs artiklen her.

Kampanalyse: AGF tilbage på tavlen

Niklas Backman var bedste AGF'er. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Nogen decideret seværdig fodboldkamp blev det aldrig mellem to hold, der langt hen ad vejen tydeligvis ikke ønskede at slippe foden fra bremsen - og risikere et nederlag.

Læs analysen her.

AGF måtte nøjes med ét point i Sønderjyske

På Sydbank Park i Haderslev kunne hverken hjemmeholdet Sønderjyske eller AGF score. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Mustapha Bundu ramte stolpen kort før tid, men hverken Sønderjyske eller AGF formåede at score i mandagens Superligakamp.

Læs kampreferat og genlæs livebloggen her.

Video: Flere store chancer til AGF - ind ville bolden ikke

Mustapha Bundu var tæt på at sikre AGF sejren. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Bundu var tæt på at afgøre tingene i Haderslev.

Se skuddet på stolpen og andre højdepunkter her.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce