Annonce
AGF

Analyse, karakterer og målshow: Her er alt, vi lærte da AGF sled sig til tre point

Sådan skal et sejrsmål fejres. Foto: Claus Fisker/Scanpix

FODBOLD: Det kan da godt være, at der - især i 2. halvleg - var langt mellem det polerede fodboldspil fra AGF'erne. Det kneb med det flydende spil og der var ikke meget 'hæl og tå' at glæde sig over.

Men der var der ingen, der tænkte på, da spillere og fans sammen fejrede den arbejdssejr, der kom i hus efter et kludemål af Bundu og et pragtmål af Amini. Tre point luner altid, så mon ikke mange giver sig tid til at læse om kampen i dag? Vi har her samlet Århus Stiftstidendes artikler fra sejren på Fyn.

Vær opmærksom på, at nogle af artiklerne er plus-artikler, som kræver et digitalt abonnement, som kan købes her for 49 kroner. Men så kan man også læse samtlige artikler på Stiften.dk.

Annonce

Taktisk skakspil: AGF kendte til trykket fra OB's wingbacks

Davis Nielsen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Fynboerne trykkede AGF i bund fra 2. halvlegs begyndelse. Presset blev tungere og tungere og gav i sidste ende også et udlignende mål.

Men efter OB-målet var det som om, AGF igen gav los. De turde trykke på og allerede få sekunder efter OB-målet havde Patrick Mortensen en stor chance.

- Vi bryder mønstret i den her kamp. Da de kommer på 1-1 er mønstret, at de skal score til 2-1, og at stadion skal gå amok, og det er helt ekstremt stærkt, at vi ikke bliver ramt af det, sagde AGF-cheftræner David Nielsen efter kampen.

Læs hele artiklen her.

Se højdepunkterne: Amini sender sejren til Aarhus med klassekasse mod OB

OBs Marco Lund ved målet til 0-1. Foto: Claus Fisker/Scanpix

Det kan da godt være, at spillet ikke var for kønt, og at første mål var et kludemål. Sejrsmålet fejlede dog intet.

Se kampens højdepunkter her.

Karakterbogen: Matchvinderen var også bedste AGF'er

Mustapha Bundu nåede ikke op på samme niveau som i forrige kamp, hvor han nettede tre gange mod AaB. Foto: Claus Fisker/Scanpix

Mustafa Amini var bedste AGF'er og kan smykke sig med et 7-tal.

Se her hvilken karakter holdkammeraterne fik.

AGF tog den odenseanske letbane op på tredjepladsen

2-1 ved Amini. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Jakob Ankersen driblede på tværs af banen, tabte bolden, som dog noget heldigt havnede for fødderne af en snarrådig Mustafa Amini - i øvrigt århusianernes bedste mand - der køligt curlede den op i det ene målhjørne. Og så stod der 1-2 på måltavlen.

Læs hele reportagen her.

Kampanalyse: Knokleriets triumf

Niklas Backman leverede som vanligt en helhjertet indsats. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

AGF'erne virkede rådvilde, og det kastede altså en fortjent udligning af sig. 1-1 - og det lå i luften, at det næste mål også ville blive et stribet ét af slagsen, selvom OB ikke spillede sig frem til mange af de helt oplagte chancer. Men på en eller anden måde formåede et ellers trængt AGF-kollektiv at sparke den anden vej. Det vidner om mental parathed. Kølighed.

Læs analysen her.

Maksimumpoint i de seneste fem kampe: - Vi har hele tiden følt os som et tophold

Casper Højer Nielsen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

- Det er perfekt. Vi har hele tiden følt os som et tophold, og det er rart at se, at det hårde arbejde på træningsbanen nu også begynder at give resultater, siger Mustafa Amini kort efter kampen.

Læs hele artiklen her, hvor Patrick Mortensen afviser, at sejrsstimen ender i "Aarhus-feber".

Genlæs livebloggen: Mustafa Amini banker AGF tilbage i front

Tingager på bolden. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Genoplev dramaet minut for minut her.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Dansk mesterhold henter Mette Tranborg

Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Annonce