Annonce
AGF

Analyse, karakterer og målshow: Her er alt, vi lærte da Bundu nedlagde AaB

3-0 og vild jubel på tribunerne. Foto: Ole Nielsen.
Det var intet mindre end en overbevisende præstation, da AGF hev den fjerde sejr på stribe hjem.

FODBOLD: Tre gange Bundu og så var den kamp afgjort. 3-0 og god tur hjem, AaB.

Den slags sejre - den fjerde på stribe - kan man ikke læse for meget om. Vi har derfor samlet alle artiklerne fra kampen nedenfor.

Vær opmærksom på, at nogle af artiklerne er plus-artikler, som kræver et digitalt abonnement, som kan købes her for 49 kroner. Men så kan man også læse samtlige artikler på Stiften.dk.

Annonce

Bundu-hattrick sender AGF op på tredjepladsen

En stor kamp af AGF kunne til sidst fejres med fansene. Foto: Ole Nielsen.

AGF vandt for fjerde Superligakamp i træk, da AaB blev sendt hjem til Aalborg med et nederlag på 0-3.

Læs artiklen her.

Kampanalyse: En fysisk tour de force

Mustafa Amini satte det ene giftige angreb op efter det andet. Foto: Ole Nielsen

Cheftræner David Nielsens spillere satte sig fra kampens start fuldstændig på nordjyderne, og særligt de første 20 minutter var strålende. Boldomgangen var hurtig og præcis, presset sad i skabet og hjemmeholdet vandt samtlige nærkampe. Mustafa Amini og Bror Blume svingede taktstokken og satte det ene giftige angreb op efter det andet.

Læs hele artiklen her.

Bundu spurgte de gamle om lov til hattrick

Mustapha Bundu, Mustapha Bundu og Mustapha Bundu. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

AGFs Mustapha Bundu stjal billedet da AGF besejrede AaB. Han har nu været involveret i syv mål i de seneste fire kampe, men understreger, at han ikke tænker på en mulighed for at blive solgt.

Her kan du læse den artikel.

Karakterbogen: Bundu, Backman og Jovanovic i særklasse for AGF

Aleksandar Jovanovi viste, at han ikke har glemt, hvordan man vogter målet. Foto: Ole Nielsen

To 10-taller og et enkelt 12-tal.

Se alle karaktererne her.

Se højdepunkterne: Bundu scorede alle kampens mål mod AaB

Mustapha Bundu jubler over et af de tre mål. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Her får du lige målene og højdepunkterne, som tåler et gensyn.

David Nielsen: - Vi kvaste AaB på fysikken

Foto: Ole Nielsen.

Søndagens 3-0-sejr over AaB havde AGF grundlagt på træningsbanen.

Ifølge cheftræner David Nielsen var det først og fremmest et spørgsmål om fysik, hvis de formstærke nordjyder skulle slås ned.

Læs hele artiklen her.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce