Annonce
Horsens

Analyse på vej om Bilka-kryds: Trafikalt knudepunkt skal løsnes op

Krydset Ove Jensens Allé/Høegh Guldbergs Gade skal udvides. Hvordan det skal ske, skal der nu laves et skitseprojekt for. Arkivfoto: Lars Juul
Politikerne vil bruge 2,5 millioner kroner på at lave et skitseprojekt for og en miljøvurdering af en udbygning af krydset Ove Jensens Allé/Høegh Guldbergs Gade. Det er stedet, hvor bilisterne fra den kommende Ringvej Syd ender, så en udbygning skønnes nødvendig.

Horsens: Med budgetaftalen for Horsens Kommune 2020 satte forligspartierne turbo på forlængelsen af Ringvej Syd fra Bjerrevej til Ove Jensens Alle på Sydhavnen.

Der skal asfalt på strækningen hurtigst muligt, mener de fem forligspartier, og det gør det også aktuelt at se på trafik-flowet der, hvor ringvejen ender, i krydset Ove Jensens Allé/Høegh Guldbergs Gade.

Der er behov for en udbygning af krydset ved Bilka, så den trafik, der ved åbningen af Ringvej Syd kommer ind i krydset fra Ove Jensens Alle, kan håndteres i krydset, mener politikerne i plan- og miljøudvalget, der derfor netop har foreslået, at der bevilges 2,5 millioner kroner til en skitseprojektering og miljøvurdering af en udbygning af krydset.

Ringvej Syd skal først miljøvurderes, men klarer vejen sig igennem den proces, er det planen, at vejarbejdet kan gå i gang næste sommer, og at vejen kan åbnes for trafik i 2023.

Annonce
Skal der bygges en ny bro, eller kan vi udvide den eksisterende? Jeg er spændt på, hvad vi bliver præsenteret for, når skitseprojektet er klar.

Martin Ravn (V) formand for plan- og miljøudvalget

Involverer bro over Bygholm Å

Hvad der konkret skal ske i krydset, der som et særligt benspænd involverer broen over Bygholm Å, er det nu op til forvaltningen og eventuelle andre eksperter at give et konkret bud på.

- Det komplicerer selvfølgelig tingene, at der er en bro i krydset. Skal der bygges en ny bro, eller kan vi udvide den eksisterende? Jeg er spændt på, hvad vi bliver præsenteret for, når skitseprojektet er klar, siger Martin Ravn (V) formand for plan- og miljøudvalget.

Martin Ravn og Venstre er erklæret modstander af forlængelsen af Ringvej Syd, men partiet modsætter sig ikke, at konsekvenserne af vejen i krydset bliver belyst.

- Nu har flertallet bestemt, at vi skal have ringvejen, og så skal vi også se på krydset ved Bilka. Man kan sige, at det er lidt tidligt, for miljøvurderingen af vejen er jo ikke færdig. Men det er ingen skade til, at analysen går i gang nu, siger Martin Ravn.

Udvalgsformanden forudser i øvrigt endnu større udfordringer i trafik-knudepunktet ved Niels Gyldings Gade/Høegh Guldbergs Gade nogle hundrede meter mod nord.

- Her skal vi have trafikken til at glide, samtidig med at vi skal have åen ført fra inderhavnen til Åboulevarden. Det er det helt store problem, som vi også skal se på i 2020, siger han.

Analyse af omfartsvej på vej

Ved samme møde i plan- og miljøudvalget sagde politikerne god for, at der nu skal sættes gang i en analyse af en kommende omfartsvej nord om byen. Ønsket om en analyse stammer også fra budgetaftalen for både 2019 og 2020.

Når analysen er færdig, vil politikerne blive præsenteret for forslag til forskellige linjeføringer af en ny omfartsvej.

Igangsætningen af begge analyser skal først godkendes af byrådet. Det sker formentlig på byrådsmødet 16. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce