Annonce
Østjylland

Andeby genopstår på Memphis Mansion

Grundlæggeen af Galleri Disneyana+. Niels Munk Verner, samarbejder med Henrik Knudsen om Andeby-udstilling i Memphis Mansion. Arkivfoto: Richard Sylvestersen

To af amerikansk massekulturs fremmeste frontfigurer, Anders And-universet og Elvis-universet, samles i Elvis-huset i Randers, når andetegneren over dem alle, Carl Barks, rykker ind med en stak af sine berømte tegninger. Som sidegevinst følger en af nutidens Disney-tegnere med ind i udstillingen og tegner på ordre.

Annonce

Randers: De to Randers-institutioner Memphis Mansion og Galleri Disneyana+ har indledt samarbejde om den største Carl Barks-udstilling på dansk grund siden den gode andetegner selv gæstede landet tilbage i 1994.

Det store kultur-sammenstød sker i weekenden fra 28. til 30. september, hvor overetagen på Memphis Mansion forvandles til et sandt slaraffenland for alle fans af Carl Barks og Andeby i form af en stor udstilling af Barks' Disney-kunst.

I alt vil mere end 100 forskellige værker, herunder blandt andet original kunst, litografier, kunsttryk, prøvetryk, plakater, kunstfigurer, bøger og andre sjældenheder, indgå i denne enorme salgsudstilling.

Anders And, som vi kender ham, i rasende fart. Titlen er »Snow in Nowhere« og tegnet af Patrick Block, men oplægget kommer fra hans mester, Carl Barks. Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Annonce

Anders And på bestilling

Udstillingen gæstes også af den amerikanske Disney-kunstner Patrick Block, der havde et kunstnerisk samarbejde med Carl Barks tilbage i 1990'erne.

Block vil, i samarbejde med Galleri Disneyana+, løfte sløret for to ganske særlige kunstoverraskelser i denne weekend, hvoraf den ene er en hyldest til et af Carl Barks' absolutte hovedværker, og den anden en hyldest til Elvis Presley i bedste Andeby-stil.

Desuden vil Patrick Block sidde klar til at lave flotte originaltegninger på bestilling, og da der er tale om en salgsudstilling, vil der også være mulighed for at gøre en solid investering i Carl Barks' kunstværker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Sport

Kommentar: Knips, knips. Bakken Bears har i det skjulte skrevet dansk sportshistorie

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce