Annonce
Østjylland

Andeby genopstår på Memphis Mansion

Grundlæggeen af Galleri Disneyana+. Niels Munk Verner, samarbejder med Henrik Knudsen om Andeby-udstilling i Memphis Mansion. Arkivfoto: Richard Sylvestersen

To af amerikansk massekulturs fremmeste frontfigurer, Anders And-universet og Elvis-universet, samles i Elvis-huset i Randers, når andetegneren over dem alle, Carl Barks, rykker ind med en stak af sine berømte tegninger. Som sidegevinst følger en af nutidens Disney-tegnere med ind i udstillingen og tegner på ordre.

Randers: De to Randers-institutioner Memphis Mansion og Galleri Disneyana+ har indledt samarbejde om den største Carl Barks-udstilling på dansk grund siden den gode andetegner selv gæstede landet tilbage i 1994.

Det store kultur-sammenstød sker i weekenden fra 28. til 30. september, hvor overetagen på Memphis Mansion forvandles til et sandt slaraffenland for alle fans af Carl Barks og Andeby i form af en stor udstilling af Barks' Disney-kunst.

I alt vil mere end 100 forskellige værker, herunder blandt andet original kunst, litografier, kunsttryk, prøvetryk, plakater, kunstfigurer, bøger og andre sjældenheder, indgå i denne enorme salgsudstilling.

Annonce
Anders And, som vi kender ham, i rasende fart. Titlen er »Snow in Nowhere« og tegnet af Patrick Block, men oplægget kommer fra hans mester, Carl Barks. Arkivfoto: Richard Sylvestersen

Anders And på bestilling

Udstillingen gæstes også af den amerikanske Disney-kunstner Patrick Block, der havde et kunstnerisk samarbejde med Carl Barks tilbage i 1990'erne.

Block vil, i samarbejde med Galleri Disneyana+, løfte sløret for to ganske særlige kunstoverraskelser i denne weekend, hvoraf den ene er en hyldest til et af Carl Barks' absolutte hovedværker, og den anden en hyldest til Elvis Presley i bedste Andeby-stil.

Desuden vil Patrick Block sidde klar til at lave flotte originaltegninger på bestilling, og da der er tale om en salgsudstilling, vil der også være mulighed for at gøre en solid investering i Carl Barks' kunstværker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce