Annonce
Sport

Anders Antonsen tabte sin første kamp i sæsonfinalen

Anders Antonsen formåede ikke at vinde sin første kamp i Kina. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
På trods af sætbold og et hidsigt comeback måtte den århusianske badminton-stjerne atter strække våben mod indonesiske Jonatan Christie. Dermed ser vejen til semifinalerne nu mere end svær ud.
Annonce

BADMINTON: Anders Antonsen tabte sin første kamp ved sæsonfinalen i kinesiske Guangzhou. Og dermed ser det mere end almindeligt svært ud for århusianeren at komme videre fra den indledende pulje, hvor verdensetteren, japanske Kento Momota nemlig også er at finde.

Antonsen (nummer tre på verdensranglisten), der ellers har holdt en pause op til turneringen for at møde helt frisk op, tabte til indonesiske Jonatan Christie (nummer seks på verdensranglisten) med 21-23, 16-21 i en kamp, der på forhånd var blevet udråbt til nøglen for videre avancement for de to unge fremadstormende ketsjersvingere.

Efter et tæt første sæt, hvor den 22-årige dansker misbrugte en sætbold, overtog indoneseren fuldstændigt styringen i andet sæt, og bragte sig relativt hurtigt foran med 12-3. Det blev også 17-5, sækken syntes snøret, men Antonsen, der ellers rent mentalt virkede helt væk, tog sig pludselig sammen og bragte en smule spænding tilbage i opgøret, reducerede til 16-19.

Det store comeback udeblev dog, anstrengelserne forgæves.

Det er sjette gang, at Anders Antonsen har stået overfor Christie, og danskeren har kun vundet to gange. Kento Momota vandt sin kamp i to sæt over puljens formodet svageste spiller, Tzu Wei Wang.

Anders Antonsen skal møde Momota torsdag klokken 13.40 (dansk tid) – og skal altså slå verdens bedste badmintonspiller, hvis han fortsat skal være i spil til en semifinaleplads.

I den anden pulje i sæsonfinalen blev det også til dansk nederlag til Viktor Axelsen, der tabte med 1-2 i sæt til hjemmebanefavoritten Chen Long. Dermed er den tidligere verdensmester også under pres inden sin kamp torsdag, hvor han møder Chou Tien Chen fra Taiwan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Helt friske corona-smittetal: Aarhus er stadig langt over grænsen for at blive grøn kommune

Aarhus

Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar: Antallet af smittede er nu oppe på 25

Østjylland

Manden bag en af Aarhus' største erhvervssucceser i ny bog: Succesfuld ledelse er ikke kompliceret

Annonce