Annonce
Sport

Anders Kragh vil slutte ordentligt af i Århus Håndbold

Anders Kragh Martinusen var tilbage på banen for Århus Håndbold tirsdag aften. Foto: Kim Haugaard
Højrebacken Anders Kragh har taget medspillernes kritik til sig og har nu rettet fokus mod at slutte sæsonen godt af.

HÅNDBOLD: Anders Kragh Martinusen var tirsdag aften tilbage på banen for Århus Håndbold. Højrebacken var blevet udeladt til weekendens opgør mod Ribe/Esbjerg på grund af disciplinære årsager, men var igen på holdkortet i nederlaget på 29-33 til Skjern, hvor han bidragede med to mål.

Efter kampen satte han ord på den situation, som han har været indblandet i og som i sidste ende medførte, at han blev sat af til en enkelt kamp.

- Vi har haft en rigtig god snak om tingene med spillerrådet. Nogle af spillerne har følt, at Nikolaj Læsø og jeg isolerede os fra de andre og var svære at komme til, ligesom vi ofte endte i diskussioner med Erik, hvor de andre ikke har ment, at det var nødvendigt. Det har været hårdt, men omvendt også meget sundt at få at vide. Jeg er sikker på, at jeg og Læsø kan indordne os under de forhold, siger Anders Kragh Martinusen og tilføjer, at det har været en del af ledelsen i truppen, at man godt kunne diskutere tingene.

- Læsø og jeg har altid ytret os og har måske haft lidt svært ved at finde ud af, hvornår vi bare skulle holde kæft og acceptere tingenes tilstand. Vi har ikke være kloge nok til at gøre, som der blev sagt altid, siger Anders Kragh.

Han var glad over at være tilbage på banen mod Skjern, men indrømmer os, at der har været en del følelser indblandet op til kampen.

- Jeg har gjort alt for at være 100 procent fokuseret, men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at der ikke var mange ting, som har rumsteret op til kampen. Der har været mange følelser indblandet.

- Nu glæder jeg mig til, at vi får det hele rundet af med et sidste møde i spillerrådet. Vi har taget de ting til os, som der er blevet sagt, og nu handler det om at se fremad og få Århus Håndbold med i det slutspil. Nu skal vi have det hele til at fungere og sørge for, at klubben slutter bedst muligt placeret. For mig handler det også om at få sluttet ordentligt af i den klub, hvor jeg har været i fire sæsoner. Jeg vil gerne have det godt og få lukket de sidste syv måneder i klubben ordentligt ned, siger Anders Kragh.

Han har allerede fundet sin nye klub, som bliver offentliggjort i den nærmeste fremtid.

Ifølge avisens oplysninger bliver det Fredericia HK, som i fremtiden kan nyde godt af Martinusens evner. Det ønsker spilleren dog ikke at kommentere på.

Annonce

Nu skal vi have det hele til at fungere og sørge for, at klubben slutter bedst muligt placeret.

Anders Kragh Martinusen

Brug for point

Cheftræner Erik Veje Rasmussen vælger også at vende blikket fremad.

- Det har ikke været så dramatisk, at det er en helt ny verden, som har åbnet sig. Der har været nogle ting og det har jeg truffet nogle konsekvenser omkring. Nu må vi se. Et hold er en dynamisk størrelse, som skifter fra dag til dag. Det vigtigste for os er lige nu, at vi skal ud og have nogle point. Jeg havde en ide om, at vi skulle have 12 point i den første halvdel, hvis vi skulle gøre os forhåbning om at komme i slutspillet. Det skal gå ud over Bjerringbro-Silkeborg nu, siger træneren.

Bjerringbro-Silkeborg er det sidste af de 13 hold, som Århus Håndbold ikke har mødt i første halvdel. Århusianerne skal dog først op mod KIF Kolding i næste uge, før kampen mod BSH bliver spillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Annonce