Annonce
AGF

Andersons magiske debut: - Jeg har altid fantaseret om at score for AGF og løbe ud til fansene

Mikael Anderson fik en drømmedebut for AGF, da han blev matchvinder i 1-0-sejren over Vejle. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
AGFs dyreste spiller leverede varen efter et kvarter. Mikael Anderson blev matchvinder og afslørede efter kampen, at han havde været voldsom nervøs for at debutere for den klub, hvor han engang var bolddreng.

FODBOLD: Det er egentlig ikke så svært at regne ud, hvordan du bliver en publikumsyndling i Aarhus.

Mikael Anderson har afspillet metoden oppe i sit hoved igen-igen i sine barndomsår. Han er opvokset i Harlev, har spillet ungdomsfodbold i AGF og været bolddreng for Superligaholdet. Og selvom AGF tabte de første syv hjemmekampe, han så som dreng, så var det altså på Ceres Park, at hjertet bankede første gang.

Men han rykkede til Herning, fik succes for FC Midtjylland og blev for et par uger siden solgt til AGF. For i omegnen af 15 millioner kroner, siger rygterne.

Annonce

Det var altså lidt af et stempel på ryggen, som den 23-årige kom tilbage til Aarhus med.

Men der gik et kvarter, og så havde indskifteren scoret til 1-0 mod Vejle - hvad der også skulle vise sig at blive kampens resultat.

- Jeg har drømt om den her dag længe. Jeg var nervøs op til kampen, det var en stor dag. Jeg havde selvfølgelig drømt om at afgøre kampen, men at jeg så også gjorde det, dét kunne ikke være skrevet bedre.

- Jeg har altid fantaseret om at score i den ende hvor fansene står, så jeg vidste godt hvor jeg skulle løbe hen og fejre det da jeg scorede, sagde Mikael Anderson.

Var du mere nervøs end når du har spillet i Europa for FC Midtjylland?

- Ja, rent faktisk. Jeg var rigtig nervøs i dag. Det må åbenbart betyde noget for mig at spille her. Men jeg glædede mig også ekstremt meget. Det var en blanding af nervøsitet og spænding.

Der er blevet betalt en god pris for dig, er det en af årsagerne til din nervøsitet, fordi du skulle ud og bevise dit værd?

- Nej, jeg forholder mig ikke til prisen. Jeg forholder mig til, at jeg skal ind og bidrage til at holdet skal vinde nogle kampe, og det må man sige, at jeg lykkedes med i dag i hvert fald.

Afviser skade

Anderson scorede efter et fremragende oplæg af Albert Grønbæk Erlykke. Afslutningen var egentlig ikke noget at skrive hjem om, men hvem husker det i morgen?

- Jeg ramte bolden forfærdeligt, så da jeg så bolden hoppe i mål var det en blanding af lettelse og glæde. Fordi det var en stor chance. Men det var som skrevet i himlen, at det skulle ske, sagde Mikael Anderson, der afviste, at han var blevet skadet i landsholdspausen, som det ellers forlød fra Island.

- Jeg fik et slag i kampen mod Nordmakedonien, men jeg var egentlig fit til at spille mod Tyskland, så jeg ved ikke hvorfor det blev til en historie, at jeg var skadet. Jeg har ikke været skadet, men havde blot fået et slag på læggen.

Annonce

Et hoved som Højers

AGFs cheftræner David Nielsen afslørede efter kampen, at han mere eller mindre havde planlagt at sætte sin nye profil i spil fra anden halvlegs start.

Og han mener, at Anderson beviste de forventninger, som træneren har til ham mentalt.

Superliga, 8. runde

AGF – Vejle 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Mikael Anderson (60.)

AGF (3-5-2): Jesper Hansen – Frederik Tingager (Mustapha Bundu, 46.), Yann Bisseck, Sebsatian Hausner – Oliver Lund, Frederik Brandhof (Mikael Anderson, 46.), Nicolai Poulsen, Albert Grønbæk Erlykke (Jesper Juelsgård, 84.), Eric Kahl (Anthony D'Alberto, 84.) – Patrick Mortensen, Jon Dagur Thorsteinsson

Vejle (4-5-1): Sten Michael Grytebust – Tobias Mølgaard (Kevin Custovic, 77.), Denis Kolinger, Manjrekar James, Viljormur Davidsen (Heron Crespo da Silva, 71.) – Allan Sousa, Dimitrio Emmanoulidis (Lukas Engel, 61.), Mouhamadou Drammeh (Saeid Ezatolahi, 77.), Hans Høllsberg, Arbnor Mucolli – Luka Djordjevic (Andrés Ponce, 61.)

Advarsler: Denis Kolinger, Hans Høllsberg, Arbnor Mucolli, Vejle

Dommer: Michael Tykgaard

Tilskuere: 11.038 på Ceres Park

Ligesom Casper Højer Nielsen har Mikael Anderson nemlig en forståelse af, at alt ikke behøves at lykkedes før at det går godt.

- Vi har haft Casper Højer Nielsen i klubben, og det var en spiller som jeg kendte rigtig godt. Der var mange, der studsede over, at vi hentede ham i Lyngby. Men han blev hentet fordi han er fuldstændig ligeglad med, hvad der sker omkring ham. Han var ikke den bedste back i ligaen da vi hentede ham. Og det kræver et specielt mindset at spille her hvis du skal have succes. Det har vi ikke været i tvivl om, at Mikael har, og det beviste han ved at gå ind og afgøre den her livsvigtige kamp i sin debut, sagde David Nielsen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kollaps flår et blødende sår i Enhedslisten i Aarhus: - Jeg er mega-vred og oplever en åbenlys tillidskrise

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se video: De stenriges legetøj - 45 superbiler rullede ind på torvet

Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Sport

En drilsk klausul: Derfor var det nødvendigt for Skanderborg Aarhus at skrive ny kontrakt med Danmarks største talent

Debat

Afvist på en bar: Kom igen, når du har crop top på

Aarhus

Ugens corona-tal: Antallet af indlagte halveret, men smitten er steget i forhold til forrige uge

Kultur For abonnenter

Pip pip på Svalegangen: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

AGF

Valby, Brønshøj, Marstal og kikset hooligan-stormløb på Gentofte Stadion: AGF-kampe ude i landet giver særegne oplevelser

Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

AGF

AGF meldt til politiet efter dramatisk ulykke: Træner lå fastklemt og bevidstløs i styrkecenter

Alarm 112

Fuld gevinst til patrulje: Nappede to narkosælgere i ét hug

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

'Jeg skal dræbe dig': 27-årig varetægtsfængslet efter vold og dødstrusler i Vestergade

Annonce