Annonce
Aarhus

Anerkendelse til Stiften-journalist for afslørende artikelserie

Formand for Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak, Gitte Strandgaard, har indstillet Stiften-journalist Morten Svith til en Cavlingpris for hans artikelserie om "Skandalechefen". Foto: Tobias H. Niebuhr

Stiftens Morten Svith modtog onsdag anerkendelse og diplom af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak for sin afslørende artikelserie om "Skandalechefen". Artikler, som foreningen har indstillet til en Cavlingspris.

AARHUS: Der ventede blomster, diplom og klap på skulderen til Århus Stiftstidendes journalist Morten Svith onsdag på redaktionen i Aarhus.

Giveren var Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak, som takkede Morten Svith for hans afslørende artikelserie om "Skandalechefen".

En artikelserie, der udover at afsløre problematiske forhold i Natur- og Vejservice og senere Center for Byens Anvendelse, som betød at både chef Claus Pedersen og senere direktør Erik Jespersen blev fyret, også kastede lys på flere fyrede medarbejdere, som følte sig mobbet og uretfærdigt afskedigt af Claus Pedersen.

Det journalistiske graverarbejde fortjener anerkendelse, mener Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak, som desuden er en af tre, som har indstillet Morten Svith til journalistikkens fornemmeste pris, Cavlingprisen, som uddeles i det nye år.

I foreningens indstilling hedder det:

"Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! indstiller hermed journalist Morten Svith til årets Cavling Pris for aktivt og ihærdigt at have kastet lys over den chikane og grove mobning som offentligt ansatte medarbejdere blev udsat for i Teknik og Miljø, men som ikke fandt lydhørhed hos deres arbejdsgiver Aarhus Kommune."

"Og for at gå i front for en kritisk, professionel og debatskabende journalistik, som har påvirket politikerne og skaber grobund for ændrede procedurer," skriver formand for foreningen, Gitte Strandgaard.

Morten Svith var også en af fire finalister til Foreningen af Undersøgende Journalisters store pris "Graverprisen", ligesom han er blevet hædret med Erik Schmidts Mindelegat - Århus Stiftstidendes interne legat for god journalistik - der uddeles én gang om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce