Annonce
Aarhus

Anerkendelse til Stiften-journalist for afslørende artikelserie

Formand for Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak, Gitte Strandgaard, har indstillet Stiften-journalist Morten Svith til en Cavlingpris for hans artikelserie om "Skandalechefen". Foto: Tobias H. Niebuhr

Stiftens Morten Svith modtog onsdag anerkendelse og diplom af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak for sin afslørende artikelserie om "Skandalechefen". Artikler, som foreningen har indstillet til en Cavlingspris.

Annonce

AARHUS: Der ventede blomster, diplom og klap på skulderen til Århus Stiftstidendes journalist Morten Svith onsdag på redaktionen i Aarhus.

Giveren var Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak, som takkede Morten Svith for hans afslørende artikelserie om "Skandalechefen".

En artikelserie, der udover at afsløre problematiske forhold i Natur- og Vejservice og senere Center for Byens Anvendelse, som betød at både chef Claus Pedersen og senere direktør Erik Jespersen blev fyret, også kastede lys på flere fyrede medarbejdere, som følte sig mobbet og uretfærdigt afskedigt af Claus Pedersen.

Det journalistiske graverarbejde fortjener anerkendelse, mener Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak, som desuden er en af tre, som har indstillet Morten Svith til journalistikkens fornemmeste pris, Cavlingprisen, som uddeles i det nye år.

I foreningens indstilling hedder det:

"Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! indstiller hermed journalist Morten Svith til årets Cavling Pris for aktivt og ihærdigt at have kastet lys over den chikane og grove mobning som offentligt ansatte medarbejdere blev udsat for i Teknik og Miljø, men som ikke fandt lydhørhed hos deres arbejdsgiver Aarhus Kommune."

"Og for at gå i front for en kritisk, professionel og debatskabende journalistik, som har påvirket politikerne og skaber grobund for ændrede procedurer," skriver formand for foreningen, Gitte Strandgaard.

Morten Svith var også en af fire finalister til Foreningen af Undersøgende Journalisters store pris "Graverprisen", ligesom han er blevet hædret med Erik Schmidts Mindelegat - Århus Stiftstidendes interne legat for god journalistik - der uddeles én gang om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fuldt hus i de hvide test-telte: Ingen ledige tider før weekenden

Aarhus

Kraftig stigning: Hver fjerde nye coronasmittede i Danmark kommer fra Aarhus

Aarhus

Politiet øger patruljeringen i Aarhus: Klar med hotspots, hvis det bliver nødvendigt

Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Danmark

Kåre Mølbak kan ikke anbefale fase 4 af genåbning

Annonce