Annonce
Aarhus

Anerkendelse til Stiften-journalist for afslørende artikelserie

Formand for Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak, Gitte Strandgaard, har indstillet Stiften-journalist Morten Svith til en Cavlingpris for hans artikelserie om "Skandalechefen". Foto: Tobias H. Niebuhr

Stiftens Morten Svith modtog onsdag anerkendelse og diplom af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak for sin afslørende artikelserie om "Skandalechefen". Artikler, som foreningen har indstillet til en Cavlingspris.

AARHUS: Der ventede blomster, diplom og klap på skulderen til Århus Stiftstidendes journalist Morten Svith onsdag på redaktionen i Aarhus.

Giveren var Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak, som takkede Morten Svith for hans afslørende artikelserie om "Skandalechefen".

En artikelserie, der udover at afsløre problematiske forhold i Natur- og Vejservice og senere Center for Byens Anvendelse, som betød at både chef Claus Pedersen og senere direktør Erik Jespersen blev fyret, også kastede lys på flere fyrede medarbejdere, som følte sig mobbet og uretfærdigt afskedigt af Claus Pedersen.

Det journalistiske graverarbejde fortjener anerkendelse, mener Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak, som desuden er en af tre, som har indstillet Morten Svith til journalistikkens fornemmeste pris, Cavlingprisen, som uddeles i det nye år.

I foreningens indstilling hedder det:

"Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! indstiller hermed journalist Morten Svith til årets Cavling Pris for aktivt og ihærdigt at have kastet lys over den chikane og grove mobning som offentligt ansatte medarbejdere blev udsat for i Teknik og Miljø, men som ikke fandt lydhørhed hos deres arbejdsgiver Aarhus Kommune."

"Og for at gå i front for en kritisk, professionel og debatskabende journalistik, som har påvirket politikerne og skaber grobund for ændrede procedurer," skriver formand for foreningen, Gitte Strandgaard.

Morten Svith var også en af fire finalister til Foreningen af Undersøgende Journalisters store pris "Graverprisen", ligesom han er blevet hædret med Erik Schmidts Mindelegat - Århus Stiftstidendes interne legat for god journalistik - der uddeles én gang om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Sport

Ny bog gør op med curling-kultur i sport

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Annonce