Annonce
Aarhus

Anerkendt engelsk medie fremhæver Aarhus: En af de bedste byer, hvis du vil i julehumør

Tivoli Friheden er et godt sted at komme i julestemning, mener The Guardian. Foto: Jens Thaysen
The Guardian mener, at en tur til Aarhus er en god investering, hvis du gerne vil i julestemning.

AARHUS: Kun ganske få århusianere er i tvivl om Aarhus' fortræffeligheder.

Og læsere af det anerkendte engelske medie The Guardian bør heller ikke længere være i tvivl om, at Aarhus er et besøg værd - i hvert fald ikke i juletiden. Mediet har nemlig placeret Aarhus på en liste over de ti bedste byer, der er værd at besøge på en miniferie før jul.

"København tager rampelyset, men Danmarks næststørste by, Aarhus, kan sagtens være med, når det kommer til shopping, kultur, restauranter og den obligatoriske dosis hygge," indleder The Guardian begrundelsen for, at Aarhus er med på den fine liste.

Avisen anbefaler blandt andet læserne at søge mod Latinerkvarteret på grund af de små butikker, hyggelige caféer og et charmerende julemarked.

Annonce
Ifølge The Guardian er Aarhus smukt oplyst i anledning af julen. Foto: Tobias Heede Niebuhr

Danmarks største juletræ

The Guardian mener desuden, at en tur op i Sallings Rooftop med udsigt over byen, der er smukt oplyst i anledning af julen er et must.

Flotte ord om julestemningen i Aarhus i en tid, hvor en række opslag og kommentarer på diverse sociale medier ellers forsøger at sprede det budskab, at julen i Danmark er truet af politisk korrekthed og hensyn til de, der ikke holder jul.

Men hvis du trods en tur på toppen af Salling stadig ikke er kommet i julestemning, foreslår The Guardian, at du smutter en tur i Tivoli Friheden, der med Danmarks største juletræ og julemusik nok skal giv det et skub i den rigtige retning.

På listen findes blandt andet også Malaga, Helsinki, Torino, Zagreb og Gent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce