Annonce
Aarhus

Angreb dørmand med jernstolpe: Overfaldsmand idømt fængsel efterfulgt af udvisning

En 27-årig somalisk mand er ved Retten i Aarhus idømt fængsel og udvisning. Foto: Axel Schütt
Efter at have boet i Danmark i næsten 20 år kan en 27-årig somalisk mand nu se frem til en udvisning til Somalia.
Annonce

AARHUS: En 27-årig mand blev mandag ved Retten i Aarhus idømt 11 måneders ubetinget fængsel og udvist til Somalia, efter han blev kendt skyldig i at have overfaldet en dørmand med en 7 kilo tung jernstolpe.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det grove overfald på dørmanden fandt sted natten til 18. oktober foran en bar på Sankt Clemens Stræde i Aarhus. Her tog den 27-årige en meterlang gylden jernstolpe, som stod ved indgangspartiet til baren, og slog dørmanden hårdt i baghovedet, så der kom en større flænge.

Kolleger til dørmanden fik overmandet den 27-årige og tilkaldt politiet, der anholdt overfaldsmanden og sigtede ham for grov vold. Han blev efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør og har siddet varetægtsfængslet siden.

I retten forklarede den 27-årige, at han var blevet afvist i døren af dørmanden dagen før overfaldet, og at han mente, at dørmanden havde begået vold mod ham ved den lejlighed. Det var hans motiv for overfaldet.

Annonce

Har tidligere fået advarsel om udvisning

Ud over episoden i oktober blev den 27-årige også dømt for at have slået en anden mand under en bytur i Aarhus i marts, ligesom han blev dømt for at have truet en ekspedient, flere færdselsforseelser og for at fornærme politiet.

Anklager Steffen Dam Andersen hæfter sig ved alvorsgraden af overfaldet på dørmanden.

- Det er et groft overfald, som kunne have endt meget værre, og så er det skærpende, at det bliver begået mod en dørmand, der er særligt udsat i sit arbejde. Selvom den 27-årige har sin familie i Danmark, og han har boet i landet i næsten 20 år, vurderede retten, at der var grundlag for at udvise ham, forklarer anklageren.

Den 27-årige har tidligere fået en dom for vold, hvor han fik en advarsel om udvisning, og da han stod i retten anden gang, blev det altså ikke ved advarslen.

Den 27-årige erkendte at have slået dørmanden, men ankede dommen på stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Frosten stoppede igen letbanen: Trods varsler fra DMI fik kulden frit spil

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

AGF For abonnenter

Kommentar: Sportschefen er smuttet, men det betyder ikke, at AGF skal trække håndbremsen

Annonce