Annonce
Debat

Angreb er det bedste forsvar - nogle gange

Betina Bendix

Svar: Karsten Hønge fremlægger i dag sin dokumentation for, at TV Syd blev spundet af Bios, da vi fortalte, at han havde fået penge af Reddernes Landsklub til sin valgkamp i 2015. Han mener at have dokumenteret, at TV Syd var i et tæt samarbejde med Bios i en hetz mod ham.

Som det er fremgået af debatten ovenpå Konkurrencerådets rapport om Falcks ageren i ambulancesagen, føg det med beskyldninger fra alle parter i sagen, og derfor var det vores opgave at behandle de mange oplysninger journalistisk, det vil sige forsøge at gennemskue, hvad der var spin, reelle oplysninger og oplysninger, som var væsentlige for befolkningen at få indsigt i.

Som journalister har vi pligt til at beskytte vores kilder. Derfor kan jeg ikke gå ind i en nærmere drøftelse af, hvor oplysningerne om Hønges valgkampbidrag kom fra. Men jeg kan sige, at vi IKKE baserer vores journalistik på oplysninger fra en enkelt kilde.

Derudover vil jeg minde om, at vi gennem hele forløbet var kritiske overfor alle parter - Falck, Bios, regionsrådspolitikere - så selv om Karsten Hønge føler sig både hetzet og chikaneret af TV Syd, er antallet af omtaler af ham meget begrænset, hvilket en hurtig søgning på tvsyd.dk afslører. Der er ni hits i tiden omkring ambulancedebatten. Og hundredvis af artikler om Bios og Falck.

Jeg kan godt forstå, at Karsten Hønge har brug for at forsvare sig lige nu, og angreb er nu engang et velkendt forsvar.

Men jeg vil medgive Karsten Hønge, at Konkurrencerådets rapport bør give anledning til refleksion blandt alle aktører, herunder medierne og TV SYD. Der er meget at lære af den sag, og det skal vi - også på TV Syd.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

AGF For abonnenter

Hvert talent bærer sit eget ansvar i AGF: Ingen får gratis minutter

Annonce