Annonce
Håndbold

Angreb er det bedste våben mod Aalborg

Morten Kirk Olesen har overtaget taktstokken i Skanderborgs angreb, mens Morten Balling har siddet ude med en skade. Onsdag bliver det også den hurtige playmaker, der skal finde styre de grønblusedes offensiv. Foto: Ole Nielsen.
Skanderborg Håndbold har i de seneste to sæsoner besejret Aalborg på udebane i grundspillet. Cheftræner Nick Rasmussen tror på, at de kan gentage succesen onsdag aften, hvis de får afviklet deres angreb ordentligt.

HÅNDBOLD: Skanderborg-træner Nick Rasmussen har et stort ønske inden turen til Aalborg onsdag aften. Han vil gerne have sit hold til at afvikle deres offensiv ordentligt, så de kan nå at komme retur i forsvaret. Kan de gøre det og få hul på de regerende mestre, så føler han, at de grønblusede har en god chance for at gøre det, de har gjort i grundspillet i de seneste to sæsoner. At vinde i Gigantium.

Gæsterne har ikke sin normale spilstyrer Morten Balling på fuldt blus endnu, men indtil videre har Morten Kirk Olesen og de andre i bagkæden klaret sig over al forventning.

- Morten Balling har uden tvivl en stor værdi for vores trup. Det er også derfor vi har givet ham en ny kontrakt til 2023, men når det er sagt, så har vi en stor bredde i bagkæden. Det er en flok spillere, som har mange minutter på banen sammen og kender hinanden, så det bliver ikke den store omvæltning, at Morten formentlig kun kommer til at gøre det, han har gjort i de seneste to kampe, siger cheftræneren.

Efter sin skade i premierekampen mod Bjerringbro-Silkeborg har Morten Balling kun fungeret som straffeskytte og det er usikkert om det bliver til mere i Aalborg.

- For mig handler det om ikke at komme i gang for tidligt, så jeg risikerer et tilbagefald, siger Morten Balling.

Annonce

Alt er åbent

Skanderborg er også kommet på sporet igen uden sin playmaker. I de seneste to kampe er det blevet til sejre over KIF Kolding og Nordsjælland, hvilket har sendt holdet op i den gode ende af tabellen.

- Vi har en god tro på tingene. Vi ved, at vi kan vinde i Aalborg. Det har vi gjort i de seneste to sæsoner. Efter de har vundet pokaltitlen, mesterskabet og Super Cup er det som, at Aalborg har fået en tro på, at de ikke kan besejres. Det blev illustreret i kampen mod Århus Håndbold i sidste runde, hvor Århus var i front det meste af kampen, men hvor Aalborg alligevel fik spadseret sig tilbage og tog sejren i de sidste fem minutter. De ser måske en smule anderledes i år end sidste sæson, fordi de har mistet lidt af det spektakulære med Omar Ingi Magnussons skade. Til gengæld har de fået Mads Christiansen med, hvilket har gjort deres spil endnu mere effektivt, fordi de stort set aldrig laver fejl, siger Nick Rasmussen.

Skal man stoppe Aalborg, så skal man stoppe samspillet mellem Janus Smarason og stregene. Et element, som Nick Rasmussen føler, at han har værktøjerne til at klare.

- Vi har en god defensiv. Kommer vi ned og stå seks mod seks, så er jeg fortrøstningsfuld. Vi har en god bund i vores forsvar, og kan vi kombinere det med noget solidt angrebsspil, så er alt åben i Aalborg, siger træneren.

Onsdagens kamp spilles klokken 19.30 i Gigantium i Aalborg.

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce