Annonce
forside

Angrebet med skuffejern: Bilist og fejemaskine-fører i slagsmål på åben gade

To mænd røg tirsdag i totterne på hinanden på Vejlby Centervej efter en tvist i trafikken. Foto: Morten Stricker/Google Maps

En mindre tvist i trafikken udviklede sig tirsdag til decideret slåskamp, da to granvoksne mænd røg i totterne på hinanden midt på Vejlby Centervej.

RISSKOV: En banal episode i trafikken endte tirsdag eftermiddag i slagsmål på åben gade, da en 68-årig bilist og en 57-årig fejemaskine-fører begge så rødt midt på Vejlby Centervej i Risskov.

Det hele begyndte, da fejemaskine-føreren kørte ud foran den 68-åriges bil. Det blev den 68-årige ifølge Østjyllands Politi så vred over, at han hamrede hornet i bund gentagne gange

Så blev den 57-årige herre i fejemaskinen til gengæld sur. Så sur, at han standsede fejemaskinen midt på vejen. Den 68-årige bilist gik herefter ud af bilen og gav sig til at filme fejemaskinen med sin mobiltelefon. Det fik fejemaskine-føreren til at tage telefonen og smide den ind i en busk.

Så begyndte slagsmålet, og de to mænd væltede rundt i midterrabatten på Vejlby Centervej. Undervejs i tumulten tog den ene et skuffejern fra fejemaskinen, som også blev brugt i kampen.

Østjyllands Politi fik til sidst lagt en dæmper på gemytterne. Begge mænd blev i øvrigt sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Det, der i fagsprog hedder overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce