Annonce
forside

Angrebet med skuffejern: Bilist og fejemaskine-fører i slagsmål på åben gade

To mænd røg tirsdag i totterne på hinanden på Vejlby Centervej efter en tvist i trafikken. Foto: Morten Stricker/Google Maps

En mindre tvist i trafikken udviklede sig tirsdag til decideret slåskamp, da to granvoksne mænd røg i totterne på hinanden midt på Vejlby Centervej.

RISSKOV: En banal episode i trafikken endte tirsdag eftermiddag i slagsmål på åben gade, da en 68-årig bilist og en 57-årig fejemaskine-fører begge så rødt midt på Vejlby Centervej i Risskov.

Det hele begyndte, da fejemaskine-føreren kørte ud foran den 68-åriges bil. Det blev den 68-årige ifølge Østjyllands Politi så vred over, at han hamrede hornet i bund gentagne gange

Så blev den 57-årige herre i fejemaskinen til gengæld sur. Så sur, at han standsede fejemaskinen midt på vejen. Den 68-årige bilist gik herefter ud af bilen og gav sig til at filme fejemaskinen med sin mobiltelefon. Det fik fejemaskine-føreren til at tage telefonen og smide den ind i en busk.

Så begyndte slagsmålet, og de to mænd væltede rundt i midterrabatten på Vejlby Centervej. Undervejs i tumulten tog den ene et skuffejern fra fejemaskinen, som også blev brugt i kampen.

Østjyllands Politi fik til sidst lagt en dæmper på gemytterne. Begge mænd blev i øvrigt sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Det, der i fagsprog hedder overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce