x
Annonce
Østjylland

Anholt får et nyt vandrerhjem

<p>Jørgen Nielsen får nu muligheden for at åbne dørene til et helt nyt vandrehjem på Anholt. Arkivfoto: Søren Andersen</p>

Til foråret næste år kan Anholt slog dørene op til et helt nyt vandrerhjem med 45 sengepladser i det tidligere spillested og restaurant Casablanca på havnen.

Det var kun Dansk Folkepartis medlemmer af kommunalbestyrelsen, der ikke stemte for at give en dispensation til indehaveren Jørgen Nielsen.

Annonce

»Jeg var meget nervøs i starten over det her. Men jeg er blevet overbevist om, at det her godt kan lade sig gøre, uden at det vil få indflydelse på det andet erhverv, der er på havnen. Og Anholt har brug for en hjælpende hånd, når det kommer til turistområdet,« lød det fra Jens Meilvang (LA), formand for miljø- og teknikudvalget.

Hos Dansk Folkeparti er det bekymringen over, hvorvidt et vandrerhjem vil betyde begrænsninger for støj og lugtgener på havnen, der vejede tungest. Og selvom der var opbakning til vandrerhjemmet hos Venstres Hans Erik Husum, var der også bekymringer.

Ny handlingsplan

»Jeg havde gerne set, at det var skudt lidt ud i fremtiden, da der er en proces i gang med en ny handlingsplan for havnen, hvor man skal finde ud af, hvad der skal være på havnen. Og så er det også vigtigt, at vi ikke pludselig stopper andre på Anholt, hvis de også får lyst til at lave et vandrerhjem,« sagde Hans Erik Husum.

Henover sommeren er der blevet samlet over 700 underskrifter ind til fordel for et nyt vandrerhjem på Anholt, der skal have åbent fra april til oktober. Der var naboprotester over ideen, mens blandt andet Destination Djursland støtter tanken, der altså nu kan blive til virkelighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce