Annonce
Østjylland

Anholt får et nyt vandrerhjem

<p>Jørgen Nielsen får nu muligheden for at åbne dørene til et helt nyt vandrehjem på Anholt. Arkivfoto: Søren Andersen</p>

Til foråret næste år kan Anholt slog dørene op til et helt nyt vandrerhjem med 45 sengepladser i det tidligere spillested og restaurant Casablanca på havnen.

Det var kun Dansk Folkepartis medlemmer af kommunalbestyrelsen, der ikke stemte for at give en dispensation til indehaveren Jørgen Nielsen.

»Jeg var meget nervøs i starten over det her. Men jeg er blevet overbevist om, at det her godt kan lade sig gøre, uden at det vil få indflydelse på det andet erhverv, der er på havnen. Og Anholt har brug for en hjælpende hånd, når det kommer til turistområdet,« lød det fra Jens Meilvang (LA), formand for miljø- og teknikudvalget.

Hos Dansk Folkeparti er det bekymringen over, hvorvidt et vandrerhjem vil betyde begrænsninger for støj og lugtgener på havnen, der vejede tungest. Og selvom der var opbakning til vandrerhjemmet hos Venstres Hans Erik Husum, var der også bekymringer.

Annonce

Ny handlingsplan

»Jeg havde gerne set, at det var skudt lidt ud i fremtiden, da der er en proces i gang med en ny handlingsplan for havnen, hvor man skal finde ud af, hvad der skal være på havnen. Og så er det også vigtigt, at vi ikke pludselig stopper andre på Anholt, hvis de også får lyst til at lave et vandrerhjem,« sagde Hans Erik Husum.

Henover sommeren er der blevet samlet over 700 underskrifter ind til fordel for et nyt vandrerhjem på Anholt, der skal have åbent fra april til oktober. Der var naboprotester over ideen, mens blandt andet Destination Djursland støtter tanken, der altså nu kan blive til virkelighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce