Annonce
Østjylland

Anholts virksomheder vil grave skatte op

Algots buffet er et godt eksempel på en af »Anholts Skatte«, der allerede er gravet frem og sælger godt. Privatfoto.

14 håndværkere, kunstnere, restauratører m.fl. leder efter idéer og udviklingspotentialer.

Norddjurs Erhverv står bag et projekt, der skal fastholde og udvikle 14 virksomheder på Anholt. 14 håndværkere, kunstnere, restauratører og andre indehavere af små virksomheder på Anholt er på skattejagt.

Udsigten er en af de største skatte i Jesper Gardes kommende »Orakelbar«. Privatfoto.

De leder ikke efter nedgravede guldmønter på øen, men efter idéer og udviklingspotentialer i deres egne forretninger. Idéer der kan blive guld værd, hvis de graves frem og udvikles rigtigt.

»Det er et meget handlingsorienteret projekt, hvor virksomhedsejerne skal få øje på nye muligheder og finde veje til at udnytte dem. Målet er at fastholde virksomhederne og skabe grobund for nye arbejdspladser på øen,« fortæller Mette Marie Karlberg fra konsulentvirksomheden Karlbak.

Annonce

Hun arbejder sammen med Thomas Lütken fra Vovemod om at give virksomhederne det nødvendige rygstød. Det gør de på vegne af Norddjurs Erhverv, der har skaffet finansiering til halvdelen af udgifterne fra de LAG-midler, der understøtter udvikling af de danske små-øer.

Nu har virksomhederne sommeren til at prøve nogle ting af. Blandt skattene, der er gravet frem, er en idé om at producere gin. En anden er fiskehandleren, der vil arbejde på at øge salget af friske fisk på Anholt og samtidig øge salget til fastlandet.

Anja og Klaus Jensen, der ejer restauranten Al'got, er med i projektet. De er nu ellers meget gode til at udvikle deres forretning selv. Da de købte restauranten for tre år siden var omsætningen på 350.000 kroner. Sidste år var den på 2,7 mio. kroner. Alligevel er Klaus glad for at være med i projektet.

»Jeg er glad for at få lejlighed til at analysere vores måde at reklamere på. Jeg kan især bruge sparringen på nogle af vores idéer. Det er godt at få set på tingene fra en anden vinkel. Blandt andet har jeg fået nye idéer til, hvordan vi bygger to af vores bygninger sammen, så det giver mening for kunderne,« fortæller Klaus Jensen.

Værdifuldt fællesskab

Jacob Garde deltager også. Jacob er maskinmester på færgen og arbejder 14 dage og har 14 dage fri. Han realiserer nu en drøm om at lave en lille vin- og rombar med udsigt til solnedgangen. Han har bagt på drømmen i 25 år og ved præcis, hvordan han vil have den.

Jacob har fået nogle gode tips til markedsføringen på facebook, som han helt konkret kan bruge, men eller synes han, at netværket med de andre selvstændige på øen er det mest interessante ved projektet.

Til september, når sommertravlheden er ovre, skal projektets deltagere mødes igen for at videreudvikle på de skatte, de har gravet op hen over sommeren.

Annonce
AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Skovfest på trods: Småfest er Smukfests coronavenlige lillesøster

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Sport

Lørdagens OL-program: I nat kan Sara Slott løbe sit sidste professionelle løb

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Podcast

Torben byggede en friskole og dræbte Ørum Skole

AGF

Europa-exit får konsekvenser i AGF: Her er fem bud på hvilke

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aarhus

Overvældende modtagelse: Nyt surdejsbageri blæst bagover på Frederiksbjerg

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Alarm 112

El-løbehjul i sammenstød med lastbil: Kvinde hentet i ambulance

Annonce