Annonce
Østjylland

Anholts virksomheder vil grave skatte op

Algots buffet er et godt eksempel på en af »Anholts Skatte«, der allerede er gravet frem og sælger godt. Privatfoto.

14 håndværkere, kunstnere, restauratører m.fl. leder efter idéer og udviklingspotentialer.

Annonce

Norddjurs Erhverv står bag et projekt, der skal fastholde og udvikle 14 virksomheder på Anholt. 14 håndværkere, kunstnere, restauratører og andre indehavere af små virksomheder på Anholt er på skattejagt.

Udsigten er en af de største skatte i Jesper Gardes kommende »Orakelbar«. Privatfoto.

De leder ikke efter nedgravede guldmønter på øen, men efter idéer og udviklingspotentialer i deres egne forretninger. Idéer der kan blive guld værd, hvis de graves frem og udvikles rigtigt.

»Det er et meget handlingsorienteret projekt, hvor virksomhedsejerne skal få øje på nye muligheder og finde veje til at udnytte dem. Målet er at fastholde virksomhederne og skabe grobund for nye arbejdspladser på øen,« fortæller Mette Marie Karlberg fra konsulentvirksomheden Karlbak.

Hun arbejder sammen med Thomas Lütken fra Vovemod om at give virksomhederne det nødvendige rygstød. Det gør de på vegne af Norddjurs Erhverv, der har skaffet finansiering til halvdelen af udgifterne fra de LAG-midler, der understøtter udvikling af de danske små-øer.

Nu har virksomhederne sommeren til at prøve nogle ting af. Blandt skattene, der er gravet frem, er en idé om at producere gin. En anden er fiskehandleren, der vil arbejde på at øge salget af friske fisk på Anholt og samtidig øge salget til fastlandet.

Anja og Klaus Jensen, der ejer restauranten Al'got, er med i projektet. De er nu ellers meget gode til at udvikle deres forretning selv. Da de købte restauranten for tre år siden var omsætningen på 350.000 kroner. Sidste år var den på 2,7 mio. kroner. Alligevel er Klaus glad for at være med i projektet.

»Jeg er glad for at få lejlighed til at analysere vores måde at reklamere på. Jeg kan især bruge sparringen på nogle af vores idéer. Det er godt at få set på tingene fra en anden vinkel. Blandt andet har jeg fået nye idéer til, hvordan vi bygger to af vores bygninger sammen, så det giver mening for kunderne,« fortæller Klaus Jensen.

Annonce

Værdifuldt fællesskab

Jacob Garde deltager også. Jacob er maskinmester på færgen og arbejder 14 dage og har 14 dage fri. Han realiserer nu en drøm om at lave en lille vin- og rombar med udsigt til solnedgangen. Han har bagt på drømmen i 25 år og ved præcis, hvordan han vil have den.

Jacob har fået nogle gode tips til markedsføringen på facebook, som han helt konkret kan bruge, men eller synes han, at netværket med de andre selvstændige på øen er det mest interessante ved projektet.

Til september, når sommertravlheden er ovre, skal projektets deltagere mødes igen for at videreudvikle på de skatte, de har gravet op hen over sommeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Sexisme: Er der en kvinde til stede?

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Aarhus

Brandvæsenets dykkere i aktion: Kvinde reddet op af havnen

Annonce