Annonce
Danmark

Forældrepar i Vejen-sagen skal igen på anklagebænken for vold og seksuel misbrug af fire piger

Landsretten indleder mandag ankesagen mod et forældrepar fra Vejen. De er tiltalt for omfattende og årelangt misbrug af deres børn. Foto: Claus Thorsted
Vestre Landsret i Esbjerg indleder mandag den grufulde Vejen-sag, hvor et forældrepar igen skal på anklagebænken for vold og seksuel misbrug af fire piger. Manden fik fire års fængsel, mens moren blev frikendt.

Forældreparret i den såkaldte Vejen-sag vender mandag formiddag tilbage til retssalen, når Vestre Landsret indleder en nævningeankesag, som drejer sig om grov vold mod og seksuelt misbrug af kvindens fire børn.

For næsten præcis et halvt år siden blev den nu 63-årige mand idømt fire års fængsel for flere gange at have haft samleje og anden sex med en dengang seksårig steddatter. Manden modtog dommen i byretten.

Moren blev frifundet i byretten, da dommen faldt den 5. april i år.

Anklagemyndigheden har anket til skærpelse.

Parret blev anholdt i november 2017 og sad varetægtsfængslet fra december 2017 og frem til den opsigtsvækkende sag begyndte i retten i Esbjerg.

Annonce

Ankesagen

Ankesagen mod forældreparret fra Vejen foregår i Vestre Landsrets afdeling i Esbjerg.

Landsretten har afsat fem dage til ankesagen, som indledes mandag formiddag. der afsiges formentlig dom på fredag.

Perversiteter

Anklageskriftet var omfattende og én lang opremsning af seksuelle perversiteter, vold og mishandlinger. Begge forældre stod tiltalt for at have været fælles om nogle af mishandlingerne, mens den 63-årige mand også skal have været ene om at begå de grufulde overgreb. Også andre ukendte personer skal have deltaget.

I alt 17 forhold begået i perioden fra 1987 og til 1994 lød det oprindelige anklageskrift på. Kvinden er biologisk mor til alle de forurettede, mens manden er biologisk far til to af de forurettede.

I byretten var to psykiatere og en psykolog blandt de indkaldte vidner. De kendte pigerne fra dengang og kunne berette, at de nu voksne børn havde været udsat for barske oplevelser.

Men byretten fandt med undtagelse af de seksuelle overgreb mod den seksårige pige, som i dag er 34 år, ikke bevisførelsen tilstrækkelig for de øvrige forhold. Forholdene vedrørende trusler, vold og forsætlig fareforvoldelse blev i byretten anset som forældede.

Baggrunden for frifindelsen i byretten af pigernes nu 60-årige mor samt en række anklager mod manden skyldtes dels divergerende og forskellige forklaringer fra de nu voksne børn, dels at forholdene ligger omkring 30 år tilbage i tiden. De fire piger forklarede i byretten, hvordan vold og seksuelle overgreb var en del af hverdagen i hjemmet i Vejen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce