Annonce
Østjylland

Ankestyrelsen: Bent Hansen var inhabil i sygehussag

Regionens egne jurister har frikendt Bent Hansen i en sag om inhabilitet, men det er Ankestyrelsen ikke enig i, og der bliver nu indledt en sag mod i alt tre forskellige regionsrådsformænd. Arkivfoto: Morten Dueholm

En undersøgelse af tre regionsrådsformænds roller i sygehusbyggerier viser inhabilitet, vurderer Ankestyrelsen.

Regionen: Inden afgående regionsrådsformand Bent Hansen (S) takker af, får han en løftet pegefinger med på vejen.

Ankestyrelsen vurderer, at han og to andre regionsrådsformænd var inhabile i forbindelse med sygehusbyggerier i 2013-14.

Det fremgår af et brev til Region Sjælland, Region Syddanmark og altså også Region Midtjylland, hvor Bent Hansen er afgående formand. Det skriver DR og TV2 Østjylland.

I Region Midtjylland handler sagen om, at regionen og regionsrådsformand Bent Hansen var inhabile, da de valgte pensionsselskabet PKA til at bygge et nyt psykiatrisk hospital ved Skejby nord for Aarhus.

- Der er efter Ankestyrelsens opfattelse ingen tvivl om, at PKA fra et vist tidspunkt havde en inhabilitetsbegrundende interesse i udbudssagernes udfald, skriver Ankestyrelsen i brevet.

Annonce

Forventer principiel sag

Bent Hansen fortæller til TV2 Østjylland, at Region Midtjyllands jurister nu skal i gang med at gå Ankestyrelsens afgørelse efter i sømmene.

- Det her er jura for feinschmeckere. Da jeg regner med, at det bliver en principiel sag for Danske Regioner, forventer jeg, at der kommer et fælles svar fra de tre regioner, der er henvist til.

- Men for nu vil jeg lade juristerne arbejde, siger regionsrådsformanden i Region Midtjylland, Bent Hansen, til TV2 Østjylland.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Narkokørsel på fars scooter: Sigtelserne regnede ned over ung knallertkører i Egå

Annonce