Annonce
Alarm 112

Anklage: Bandemedlem ville dræbe offer under hjemmerøveri

Per Johansen, pressefoto, Domstolsstyrelsen/Free
Anklagemyndigheden kræver en mand, der er tiltalt for hjemmerøveri og to drabsforsøg, idømt forvaring.

Da det en lørdag aften i september sidste år ringede på døren hos en mand i Greve, blev han mødt af to maskerede mænd, der stak en pistol op i ansigtet på ham og trængte ind i hjemmet med ordene: "Giv os alt, hvad du har".

De tvang manden til at udlevere en taske med 11.000 kroner og en telefon, hvorefter de gennemrodede huset efter flere værdier.

Derefter truede den ene mand ham med pistolen og ordene: "Lad os så se, hvor sej en rapper du er - hvis jeg skyder dig i knæet, melder du det så til politiet?", hvorefter han skød offeret i benet.

Men trængslerne for offeret var ikke overstået. Røveren rettede nu pistolen mod hans overkrop og trykkede af flere gange. Men pistolen klikkede. Røveren tog ladegreb og forsøgte igen uden held at skyde.

Tirsdag i næste uge sidder et medlem af banden Brothas på anklagebænken i en nævningesag ved Retten i Glostrup. Men ifølge anklagemyndigheden har han mere end hjemmerøveriet og drabsforsøget på offeret på sin samvittighed.

To uger efter det dramatiske hjemmerøveri var han ifølge anklageskriftet den ene af to mænd, der fra en knallert affyrede mindst 11 skud mod to mænd i Gersagerparken i Greve.

De to mænd blev ikke ramt af skuddene, og det lykkedes dem at stikke af.

Skyderiet fandt sted i en visitationszone, som politiet havde oprettet i et forsøg på at dæmme op for blandt andet skyderier i en konflikt mellem Brothas og udbrydergruppen NNV.

Manden er desuden tiltalt for i to tilfælde at have været i besiddelse af skarpladte skydevåben som led i en bandekonflikt.

Endelig er han tiltalt for i Hundige at have udslynget grove trusler mod en person på grund af dennes ytringer i den offentlige debat.

Blandt andet skal han ifølge anklageskriftet have sagt: Wallah, du skal rammes. Jeg sværger, jeg sørger for, at du bliver ramt, mand. Bare vent at fucking se. Den der skudsikre vest, den beskytter ikke dit hoved.

Der falder dom i sagen sidst på måneden. Ifølge anklagemyndigheden er manden, der tidligere er dømt for vold, så farlig, at dommen bør lyde på forvaring og ikke fængsel, hvis han kendes skyldig.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Sport

Ny bog gør op med curling-kultur i sport

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Annonce