x
Annonce
Alarm 112

Anklagere kalder dom til Britta Nielsen meget streng

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det er historisk, at bedrageri stod på gennem 25 år i Socialstyrelsen, mener anklagere i Britta Nielsen-sag.

Selv om Bagmandspolitiet ikke fik sit ønske om fængsel i otte år opfyldt, erklærer to anklagere sig tilfredse med dommen på seks år og seks måneder til Britta Nielsen.

Annonce

- Det er en meget streng dom. Den lander på fuldstændig samme hylde som andre sager om den groveste økonomiske kriminalitet, siger den ene af anklagerne, Lisbeth Jørgensen.

Hun og kollegaen Kia Reumert lægger stor vægt på, at dommeren og de to domsmænd i byretten på alle punkter er enige i anklagemyndighedens vurdering af beviserne.

De to anklagere påpeger desuden, at gerningsperioden på 25 år er historisk lang.

Britta Nielsen har brudt normen om tillid i det danske samfund, lyder det fra Kia Reumert.

- Tillid er en fuldstændig fundamental del af vores kultur og den måde, vores samfund er indrettet på, siger hun.

I den forbindelse er straffen et "meget klart signal" om, hvad reaktionen er, når tilliden bliver misbrugt så groft, mener Kia Reumert.

Anklagemyndigheden har 14 dage til at beslutte, om sagen skal ankes.

Efter dommen taler også forsvarer Nima Nabipour med de forsamlede journalister.

- Min klient er lettet og glad for, at det hele er overstået, siger han.

Britta Nielsen var klædt i sort, da hun mødte frem til domsafsigelsen tirsdag.

Hun lyttede opmærksomt, da retsformanden gennemgik afgørelsen. Efter en kort snak i enrum med sin forsvarer valgte hun at modtage dommen.

På et tidligere tidspunkt under sagen kom den 65-årige kvinde selv med en beklagelse:

- Jeg er så ked af det, og jeg ville ønske, at jeg kunne nøjes med at sige undskyld til mine børn, min familie, mit arbejde og til mine kolleger, sagde hun.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce