Annonce
Udland

Anklagere kræver dødsstraf til mistænkt for drab på 22 i Walmart

Courtesy Of Ktsm 9/Ritzau Scanpix
22 mennesker mistede livet, og adskillige andre blev såret, da den formodede gerningsmand skød i august.

Den 21-årige amerikaner Patrick Crusius er blevet tiltalt for drab på 22 mennesker i et masseskyderi i en Walmart-forretning i den amerikanske by El Paso i delstaten Texas.

Anklagemyndigheden i Texas vil kræve, at han bliver idømt dødsstraf for angrebet. Det skriver lokalmediet El Paso Times ifølge Reuters.

Crusius' forsvarsadvokater har endnu ikke oplyst, hvordan han forholder sig til tiltalen.

I anklageskriftet fremgår det, at Crusius offentliggjorde en slags manifest, hvor der blandt andet stod, at angrebet var "et svar på den latinamerikanske invasion". Manifestet blev offentliggjort på hjemmesiden 8chan.

Anklagerne skriver videre, at det var den 21-årige mand selv, der overgav sig til politiet efter angrebet med ordene: "Jeg er gerningsmanden".

Masseskyderiet fandt sted i august omkring klokken 11 lokal tid. Adskillige personer blev desuden såret, da gerningsmanden skød omkring sig.

Patrick Crusius er fra byen Allen, der er en forstad til Dallas og ligger godt 930 kilometer øst for El Paso.

Moren til Patrick Crusius har tidligere fortalt, at hun kontaktede politiet flere uger forinden, fordi det bekymrede hende, at sønnen havde et gevær.

Få dage efter skyderiet besøgte USA's præsident, Donald Trump, El Paso. Her blev han mødt af hundredvis af vrede demonstranter.

Demonstranterne bar skilte, hvorpå der blandt andet stod "gør noget", "red vores by", og "du er problemet".

De henviste til Trumps hårde retorik mod migranter, som ifølge demonstranterne har været med til at skabe politiske og kulturelle spændinger i USA.

Skyderiet har desuden tilført nyt liv til våbendebatten i USA.

Den amerikanske supermarkedskæde Walmart er efterfølgende stoppet med at sælge ammunition til håndvåben og visse geværer.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce