x
Annonce
Livsstil

Anmeldelse: Én af de gode gamle kroer

<p>Låsby Kro, Kro, Madanmeldelse</p>

Låsby Kro excellerer i den klassiske kromad, og stedet er efterhånden et levende museum i sig selv.

Der bliver længere og længere imellem dem, de gamle danske kroer. En del drejer nøglen om, nogle bliver omdannet til kulturhuse, og så er der de sejlivede få. Blandt sidstnævnte er Låsby Kro. Anerne kan spores helt tilbage til 1870, men et endnu mere sigende tal er nok 46. Det er nemlig det antal år, som Lena Poulsen har været at finde på kroen. I mange år drev hun stedet sammen med den karismatiske krofatter Niels Poulsen, men siden husbondens død i 2009 har hun bravt kæmpet et kamp for at fortsætte kroen i rette ånd. I dag får hun assistance af restauratør Peter Have, men Lena Poulsen er stadig ofte at finde i kroens hyggelige lokaler. Således også denne søndag, hvor vi ankommer gennem et snesjappet Midtjylland lige i tid til en solid krofrokost.

Annonce
Låsby Kro, Kro, Madanmeldelse

Og solid kromad er bestemt noget Låsby Kro excellerer i. Her er alverdens kroklassikere som wienerschnitzel, rejecocktail og stegt flæsk, men også mere moderne toner har rodfæstet sig i Låsby, hvor der også kan bydes på okserilette og carpaccio. Interiøret emmer dog fortsat af gamle dage med kobberkander, juleplatter, tøjdukker og et væld af fotos, der flot illustrerer spisestedets mangeårige historie. Det kan varmt anbefales at gå på opdagelse i de mange rum, hvis man lige trænger til at strække benene mellem retterne.

Låsby Kro, Kro, Madanmeldelse

Nu til maden. Vi to voksne havde valgt stedets frokostplatte (148 kr.), som kom ad to omgange, først det kolde og siden det lune. Det kolde bestod af en dejlig Christiansøsild med løgringe og karrysalat. Derudover fik vi en ganske friskstegt fiskefilet og nogle velsmagende rejer på en bund af sprøde salater. Råvarerne virkede gode, og anretningen fremstod i det hele taget som en frisk og velsmagende sag. Eneste anke er det noget kedsommelige rugbrød, der var at finde i brødkurven. Her måtte stedet gerne eksperimentere med et mere smagfuldt brød.

Låsby Kro, Kro, Madanmeldelse

Hos børnekuldet ved bordet var der stor tilfredshed at spore. Vores mindste fortærede en anelse af sine fint tilberedte pommes frites med fiskefilet (59 kr.) men fik også hurtigt et godt øje til vores datters valgte rejemad med æg og salat (68 kr.).

Da vores datter så den flot komponerede mad og især spottede detaljen hvedebrød i stedet for rugbrød udbrud hun "kan man få sådan noget til frokost?!" med et stort smil på læben. Og sjældent har jeg da set vores datter spise op i så stor en hast.

Hos vores ældste søn gik det mere langsommeligt, men det skyldtes nok snarere størrelsen på det imponerende stjerneskud (138 kr.), som snarere burde kaldes en supernova. Her var hele 3 store fiskefileter, et væld af gode rejer, et flot stykke laks og masser af sprød grønt serveret ovenpå et smørstegt stykke hvedebrød. Alt i alt en klassiker uden den store nytænkning men bestående af fine råvarer og en god balance mellem syre og sødme.

Så ankom vore lun retter. En stort stykke mørbrad var tilpas rosastegt men en anelse sej i biddet. Til gengæld var det en liflig og perfekt cremet svampesauce, mørbraden svømmede rundt i. På tallerkenen fandt vi også en fornem tartelet med masser af fyld af den vanlige slags, altså høns i asparges. Man kan nok beskylde de to retter for at minde en anelse for meget om hinanden med deres sovsede, fede udtryk, men hvad gør det, når det nu smager godt?

Sidste lune ret var en skive leverpostej ledsaget af store stykker champignon. Portionsstørrelsen på Låsby Kro er bestemt til den generøse side, så vi endte faktisk med at dele vores tartelet og lade datteren fortære den sidste tartelet. Hun var åbenbart godt sulten denne dag.

Der var ikke mange gæster at spore til frokosten. Til gengæld var der fuldt hus aftenen før, og kroen har åbenbart også fundet en god indtægt i at huse håndværkere, der arbejder i Aarhus men gerne vil nyde godt af en behagelig kroseng og en hjemmesmurt madpakke. Så der er bestemt fortsat håb for kroen i Låsby.

Desserten sprang vi voksne over og delte i stedet en lille osteanretning med to oste og et fint tilbehør af blandt andet honningglacerede valnødder og syltet pære. De tre børn delte to is-desserter, som bestod af en frisk solbær-sorbet med bærstykker samt en fed vanilleis, som matchede den syrlige sorbet på fin og børnevenlig vis.

Låsby Kro opfinder bestemt ikke den dybe tallerken på ny, men stedet gør hvad en klassisk kro er god til: serverer velkendte retter af ordentlige råvarer til fornuftig pris og med en behagelig, nede-på-jorden-attitude. Det kaster fire fuldt ud fortjente stjerner af sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Supermarkeder mærker stigning i omsætning: Ris, pasta, mel og andre basisvarer hitter i indkøbskurvene

CORONAVIRUS

Liveblog: Sognepræst holder drive-in-gudstjeneste - og WHO spår en million smittede snart 

Annonce