Annonce
Aarhus

Anmeldelse: 'En anbefalelsesværdig bog'

Århus Stiftstidendes jubilæumsbog "Først med det sidste" får fire stjerner i en anmeldelse i JP Aarhus. Foto: Axel Schütt
Stiftens jubilæumsbog, "Først med det sidste", får fire stjerner i JP Aarhus.
Annonce

AARHUS: - Det er en bog, man gerne har liggende fremme. Også i hjem, der naturligvis holder Jyllands-Posten.

Sådan lyder det i JP Aarhus-redaktør Morten Nystrups anmeldelse af Stiftens jubilæumsbog, "Først med det sidste", der udkom i torsdags.

Bogen markerer avisens 225 år fødselsdag og er skrevet af forfatter og tidligere TV 2 Østjylland-chef, Peter Kramer.

I den kan man blandt andet læse, om dengang en korrespondent fra Århus Stiftstidende gik til et politisk møde i 1922 for at få en aftale om et interview med Hitler, som allerede på det tidspunkt blev kaldt "Bayerns Mussolini" og endda "Tysklands Messias".

Morten Nystrup er tilfreds med formen, hvor Peter Kramer har udvalgt store og små begivenheder blandt 70.000 aviser og 225 års daglig dækning, "der tilsammen ikke blot tegner en avis’ historie, men byens, Danmarks – ja hele verdens historie", som det hedder i anmeldelsen.

- Jubilæumsbogen er på over 280 sider, og med øje på den aktuelle avis’ prioriteringer og tankesæt er det bemærkelsesværdigt, hvor lidt AGF fylder. Men den handler jo også om 225 års historie, og i denne store sammenhæng fylder byens hold ikke meget – selv ikke hos Århus Stiftstidende, skriver Morten Nystrup, der kalder bogen "en ægte coffee table book".

- "Først med det sidste" er en anbefalelsesværdig bog. Ikke bare for os, der er optaget af den lokale pressehistorie, men for alle der interesserer sig for det Aarhus og den verden, der var og er, skriver Morten Nystrup, der giver bogen fire ud af seks stjerner i JP Aarhus.

Jubilæumsbogen "Først med det sidste - Vores historie og byens avis i 225 år. Århus Stiftstidende fra 1974 til i dag" koster 249 kroner og kan købes på www.avisfordele.dk. Skriv jubilæumsbog i søgefeltet.

Udgivelsen af jubilæumsbogen blev markeret ved reception i Væksthuset på Salling Rooftop. Her deltog blandt andet fra venstre pressechef Morten Daugbjerg fra Aarhus Teater, redaktør Morten Nystrup fra JP Aarhus og Århus Stiftstidendes chefredaktør, Jan Schouby. Foto: Axel Schütt
Et kig i jubilæumsbogen, hvor en korrespondent fra Århus Stiftstidende i 1922 besøgte Hitler, som allerede på det tidspunkt blev kaldt "Bayerns Mussolini". Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Aarhus For abonnenter

Bilist på flugt mejede kvinde ned: Hvornår skal politiet forfølge bilister, der stikker af?

Aarhus

Dagens corona-tal viser en lille stigning, men der er langt op til de grimme tal fra december

Annonce