Annonce
Kultur

Anmeldelse: Hundene taler i svømmehallen

Pr.Foto

Forestillingen Dogtalk er et fragmenteret studie i, hvordan man kan skabe en særlig autentisk kommunikation. Det er fysisk performanceteater, som har spændende og smukke øjeblikke, men der er også plads til forbedring og nye tanker.

Kroppen er i centrum. Kvindekroppe i hvidt sportsundertøj og med hundemasker kigger ned på publikum, som står barfodede i entréen til svømmehallen Spanien. En kvinde i nederdel og jakke har forinden på engelsk bedt publikum aflevere overtøjet samt tage sko og strømper af. Vi skal ind i den gamle badeanstalt, og vi skal ikke blive bange, hvis vi bliver skilt fra dem, vi kom sammen med!

Pr.Foto

Forestillingen Dogtalk, der er skabt af performancekunstneren Marie Hauge, vil sætte fokus på "den tabte kommunikation" mellem mennesker i en digitaliseret verden, og det gøres via forskellige fysiske optrin, der handler om autencitet og kommunikation. Igennem forestillingen oplever vi smukke, intense og tankevækkende scener - men også mindre vellykkede forsøg på at indkapsle temaet og (måske?) provokere publikum.

Dogtalk

  • Dogtalk, Badeanstalten Spanien, Spanien 1, Aarhus C, 8000
  • Set d. 5. september.
  • Arrangeret af: Marie Hauge
  • Skuespillere/performere: Marie Hauge, Siff Gyldenborg Lundgren, Lene Kreilgaard, Eja Rhea Mathea Due, Silan Maria Budak Rasch, Line Maagard, Line Vejgaard Kjær, Ursula Esmaralda Brage og Patrica Møller Steffesen.

En vandring med stop

Badeanstalten udgør en æstetisk velfungerende kulisse, hvor vi i starten følger de kvindelige kroppe med hundehoveder op af trappen og ind i herreomklædningen. Her bliver publikum delt i to grupper, som med ansigterne vendt mod de lange gange kan se kvinderne bevæge sig frem og tilbage - synlige og ikke synlige. Desværre for de bagerste tilskuere i rækkerne, er de slet ikke synlige.

Tunge beats fylder lokalet, og vi bliver inviteret med videre og delt op i små grupper, som skal opleve hver vores intime forestilling. Vi kan høre de andre scener udspille sig i omklædningsrummet, men vi kan kun se den ene performer. Hun kigger os i øjnene, og taler direkte til hver enkelt. Her fortæller hun os, hvordan hun oplever det at performe for os. Det får hende til at føle sig levende og akavet på samme tid, og derfor bruger hun en teknik, hvor hun slapper af i kroppen og ser os i øjnene for at overvinde sig selv til at fortsætte. Metagrebet og kommunikationsformen skaber en stærk og intens oplevelse, hvor publikum bliver opmærksomme på deres egen rolle som tilskuer, og man stiller uvilkårligt sig selv spørgsmålet: hvem er betragter, og hvem bliver betragtet her?

Annonce

Associationsleg og publikum på scenen

Forestillingens store styrke er bevægelsen i rummet, og den effekt punkteres en smule, da vi midtvejs bliver ledt ind i et rum, hvor vi skal sidde og overvære den såkaldte "dogtalk" - en art talkshow uden filter, hvor kvinderne forsøger at finde en ny kommunikationsform ved hjælp af dans, taler og sang. Publikum bliver bedt om at deltage, hvis de har lyst, i en associationsleg samt i en dans på scenen. Det involverende performancegreb og opfordringen til at blive medskabere af forestillingen er set før - også i mere raffinerede udgaver end her. Til gengæld danser de unge kvinder med uskyldig livsglæde og smider sig overbevisende ned på alle fire og leger hunde, så man må trække på smilebåndet.

Aftenens to sidste scener foregår i vand. I den første, som foregår ved grossererbadets aflange bassin på 3. sal, skabes en smuk og stemningsmættet scene, idet kvinderne i takt bevæger sig ned i vandet for at rense, døbe eller drukne hinanden. Hovederne dukker op og ned, og vandet skvulper over bassinkanten, så også publikum får våde fødder.

Som afslutning på performancestykket bliver publikum udstyret med små hvide revolutionsflag og ført ind i den store svømmehal. Her svinges der med store bannere, inden performerne én efter én hopper i vandet, mens publikum vifter med de hvide flag fra balkonen.

Dogtalk rummer spændende scener i en eksperimenterende form, men den mangler det sidste for virkelig at udfordre publikum, sætte temaet i spil og tankerne i gang.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Navne

Fra retsmediciner til lokalpolitiker: Kate Runge har altid kæmpet for byens svageste

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Aarhus For abonnenter

Ældreplejen i Aarhus til årsprøve: Rådmanden er overordnet tilfreds - ældrerådet ser plads til forbedringer

Kultur

Grøn koncert vender tilbage til sommer: Se hvornår turneen rammer Aarhus

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Kultur

The Julekalender vender hjem: Nu kan du puste grise op på det samme toilet, som Oluf sad på for 30 år siden

Annonce