Annonce
Livsstil

Anmeldelse: Masser af smag på L'Estragon

<p>Indgangen til L?Estragon i Latinerkvarteret er lokkende og lover ikke for meget. Indenfor er der hygge og lækker mad. Foto: Kim Haugaard</p>

Restaurant L'Estragon er et af Aarhus' bedste bud på en egentlig økologisk gourmetrestaurant.

I det parislignende Latinerkvarter i Aarhus C. ligger flere af byens bedre fransk inspirerede spisesteder.

Madanmeldelse L'Estragon i Latinerkvarteret

En af disse er Restaurant L'Estragon, som i en lang årrække har serveret franske godbidder. De senere år har restauranten ydermere gået i en ren økologisk retning, hvorfor den i dag er belønnet med en pris for at være baseret på stort set økologi alene. En såkaldt Green Award.

Madanmeldelse L'Estragon i Latinerkvarteret

Der er helt sikkert flere, som vælger at frekventere L'Estragon på grund af økologien, men størstedelen af stedets gæster ligger formentligt fortsat deres vej forbi, på grund af deres meget høje bundniveau. Restaurant L'Estragon laver simpelthen bare god mad. At det så er økologisk, er en ekstra bonus.

Annonce

Udefra gør Restaurant L'Estragon ikke meget væsen af sig. Jovist, der er en lille veranda overdækket af en fransk markise, som giver en hyggelig mulighed for at sidde udenfor om sommeren. Men ellers ser restauranten ikke ud af så meget.

Dette ændrer sig til gengæld, når man kommer indenfor. Her er de 22 spisepladser hyggeligt indrettet med kig til det charmerende opalglasloft, som er meget karakteristisk for flere af restauranterne i latinerkvarteret. Akustikken holdes i balance af de åbne skydedøre ved verandaen ud mod Klostergade, som alt i alt giver et god udeliv på en lun sommeraften, som denne fredag aften.

Værtsskabet fejler bestemt heller ikke noget på L'Estragon, hvor den pæne velkomst bliver fulgt op af en opmærksom, kompetent og hyggelig betjening igennem hele aftenen.

Økologien på L'Estragon fornægter sig ikke, hvilket både menukortet og husets vinkort bærer kraftigt præg af. På restaurantens hjemmeside er det sågar muligt, at undersøge restaurantens specifikke leverandører, hvilket er ganske prisværdigt.

Det afholder dog ikke L'Estragon fra at kreere en skarp månedsmenu som består af henholdsvis tre, fire, fem eller seks retter med mulighed for tilvalg af vinmenu. Retterne kan også købes a la carte, ligesom muligheden for at gå på jagt i vinkortet også forelægger. I økologiens tegn valgte vi dog at gå planken ud og nappe seks retter med vinmenu.

Menuen måtte dog lade vente på sig, for første indslag var husets appetizer bestående en let og fersk rimmet laks med bl.a. ærter, mandler, dild og urtecreme. En meget sødmefuld og balanceret mundfuld, som absolut fik slebet forventningerne helt an for resten af aftenen.

Herefter begyndte de franske retter at ankomme som på en perlerække.

Første forret bestod af rabarbermarineret kuller i ledtog af ditto rabarbercreme, frisk fennikel, sprød crouton, radisser og krydderurten strand-trehage. En meget frisk og skarp anretning med toner af lakrids fra fenniklen, koriander fra Strand-trehagen og kraftig syre fra rabarberen, som et balancepunkt for den fine og velsmagende kuller. En god sommerret, som blev pænt ledsaget af et glas svalende Rosé, Domaine la Realtiere fra 2014.

'Den anden egentlige forret bestod af gaver fra havet i form af en velsmagende havkat i symbiose med brunet smør, blomkål i flere teksturer, ærter og ærteskud. En meget aromatisk servering med god dybde fra den brunet smør, som smagsmæssigt blev fint brudt af den syrlige syltede blomkål. Endnu en gang et herligt ferskt stykke fisk, som nærmest er det eneste, som L'Estragon af logiske årsager ikke kan love er økologisk. I glasset en Muni, Montemagro af Danielle Piccinin fra 2013 med god garvesyre, gylden farve og sommerlig smag af blomster.

Efter en kort ventepause var det blevet tid til en rigtig mellemret. Og hvilken en.

Ind på bordet ankom en symfoni af kartoffel fra Djursland, i form af små fine kogte kartofler, en kartoffelcreme og rå mandolin tynde skiver af kartoffel samt små mørkt ristet stykker kartoffel. Disse var i ledtog af kartoffel-løg støv, sankt hans-urt og en crouton agtig gede-høost. En yderst delikat anretning med masser af velsmag på trods af de meget få ingredienser.

De små stegte kartofler, som ved første øjekast lignede stegt bacontern, gav en god dybde til den lettere sødmefulde kartoffelcreme. Sødme var der også at spore i glasset, hvor der huserede en Dreissigacker, Grauburgunder fra 2013 med god næse af blomster og en mild og mineralsk eftersmag fra ståltanke formentligt.

Herefter var det blevet tid til aftenens hovedret.

Denne bestod af lam i to variationer. Små fine skiver rosa stegt lam og en friteret kugle af lammehals med ramsløgs kapers. Herudover garniture af rødkål, forårsløg, hvidløg, gulerod og en kraftig lammesauce. En visuelt flot servering og med masser af velsmag i en god kombination af de forskellige løg, den sødmefulde og let syrlige rødkål og den intenst smagende lammesauce.

De rosa stegte skiver lam var helt efter bogen og den sprøde kugle af lammehals var en mørk og kraftig smagsbombe. En meget vellykke hovedret, som også fremstod let og elegant. Vellykket var valget af vin også, da der her var en ren og naturlig 53 Anjou La Grange aux belles på Carbernet Franc fra 2013, med god frugtsyre og duft af modne bær.

Efter en velplaceret pause var det blevet tid til aftenens første dessert af to. Ind kom et bræt med 6 herlige oste udskæringer af henholdsvis ko, ged og får og i skarpt ledtog af en løg-æble kompot, figner og lidt hjemmebagt knækbrød. En smagsmæssigt velnuanceret osteanretning, hvor især den velsmagende og sødmefulde vesterhavsost, den lettere pikante gouda med brændenælder og den milde og cremet blå kornblomst skal fremhæves.

Ligesådan skal løg-æble kompotten også have ros for at bryde smagsbilledet elegant med dens skarpe syre.

I glassene var der ren godhed. Såfremt at man er til vin af den søde slags. En klassisk Gewürtztraminer 2013, Alsace Grand Cru fra Kaefferkopf. Dog med en smule mere syre end normalt, som fik den til at fremstå mere frisk og med ren og mineralsk smag. Absolut et fint match til ostene.

Herefter var det blevet tid til aftenens sidste dessert, som står i mormors tegn. En hyggelig anretning af friske jordbær, jordbær-granité, hvid chokoladecreme og ditto krystalliseret hvid chokolade marengs med sød skærm. Hertil en lille kande med fin fløde, som sendte en direkte tilbage til lune sommeraftner hos bedsteforældrene. En rigtig fin og let sommer anretning med masser af sødme fra de velsmagende jordbær. Som supplement, en varm og fyldig Jurancon, Au Capcey 2012, hvis cremet sødme giver indikation på en sen høstning. Et meget stilsikkert valg.

I ledtog med regningen blev der serveret en god kop kraftig kaffe og små søde hapsere i form af en skumfidus, frossen sød honningkage og en chokoladekiks. En flot afrunding på en helt igennem flot aften.

L'Estragon fortsætter ufortrødent med at levere velsmag på et niveau, som maksimalt to håndfulde andre restauranter i Aarhus kan være med på. Med en regning på 2.000 kr., for to gange seks retter med vin lander vi derfor også på fem velfortjente stjerner og en varm anbefaling om at bruge en lun sommeraften på at besøge lille Frankrig i centrum af Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce