Annonce
Kultur

Anmeldelse: Respekt, trods alt

Wu - Tang Clan på Northside.

En amputeret Wu-Tang Clan leverede en rodekasse af abrupte vers og forkortede tracks i en rutinepræget optræden, hvor klanens største stjerner aldrig mødte op.

Lad os starte med den positive nyhed: Wu-Tang Clan dukkede rent faktisk op til deres koncert på Northside fredag aften.

Annonce
Wu - Tang Clan på Northside. Lydmanden får et fur...

Eller det vil sige: Noget af klanen havde fundet vej til Aarhus.

Wu - Tang Clan på Northside.

Desværre viste der sig at være hold i de vedholdende rygter om en stærkt amputeret holdopstilling. Og endnu mere trist: De manglende medlemmer var ovenikøbet New Yorker-kollektivets kreative mastermind RZA samt prominente Method Man og Raekwon.

Øv bøv!

Da den resterende klan så tordnede ud på scenen til »Bring da Ruckus« blev skuffelse afløst af rædsel, da de aldrende rappere fuldstændig ramte forbi både beats og hinanden i et inferno af overstyrede mikrofoner og trommehinde-flænsende feedback.

Klanen faldt simpelthen sammen som en soufflé, der var hevet for tidligt ud af ovnen. Det fik en rasende Masta Killa til omgående at sende en ordentlig sviner af sted til lydmanden:

»This is the fucking Wu-Tang Clan up here. We're fucking professionals, so fix these fucking mics man«!

Det hjalp.

Lyden blev en smule bedre, og de efterfølgende »Da Mystery of Chessboxin'« og »Clan in da Front« blev leveret med så megen vrede, at man for en stund følte sig hensat til 1993, hvor »Enter the Wu-Tang (36 Chambers)« ændrede hiphoppen for altid.

Som aftenen skred frem blev koncerten desværre mindre intens og mere rodet.

I fraværet af RZA, Meth og Raekwon samt afdøde Ol' Dirty Bastard var det selvsagt umuligt at fremføre de fleste af Wu-Tang Clans numre i fuld længde, hvorfor DJ Mathematics cuttede løs, så de fremmødte Wu-legender i det mindste fik mulighed for at spytte deres egne rim fra klanens store bagkatalog og diverse soloudgivelser.

Særligt Ghostface Killah, U-God og Inspectah Deck havde ramt formen og leverede glimtvis store ting. Det kunne dog ikke helt opveje skuffelsen over den generelt blodfattige performance.

Wu-Tang Clan var engang verdens farligste gruppe. Den titel er forlængst blevet claimet af andre, og med OFWGKTA's definitive opløsning i sidste måned er den igen up for grabs.

Tronen er imidlertid ikke længere inden for Wu-Tang klanens rækkevidde. Desværre.

Wu-Tang Clan

Northside, Green Stage, Fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce