Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Sigma Sport Buster 2000 er blændende god

Sigma Buster 2000 er det oplagte valg, hvis du vil cykle MTB om natten - eller bare efter mørkets frembrud, der kommer tidligere og tidligere på denne tid af året. Pr-foto
Buster 2000 fra Sigma Sport lyser op i mørket med et overflødighedshorn af funktioner og frem for alt: masser af lys

Lad der være lys! Sigma Sport Buster 2000 er lidt forsimplet en cykellygte til godt 1500 kr.

Når konklusionen på denne test alligevel er, at man får utrolig meget for pengene, er det, fordi den ud over at lyse MTB-sporet eller landevejen op for dig i bælgravende mørke, også har et væld af monterings- og betjenings-funktioner, som du ofte skal betale meget mere for.

Annonce

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Se og bliv set

Buster 2000 er ikke din typiske ”se mig i trafikken”-cykellygte. Den er lavet til, at du kan se, hvor du cykler, selv om du kører i en mørk skov eller på en uoplyst landevej midt om natten.

De 2000 i Buster 2000 er lumens, og oversat til noget mere forståeligt får det vejen foran dig til at fremstå klar og tydelig, når der ellers er helt mørkt. Du kan sætte den på høj, medium eller lav styrke og et hav af andre indstillinger, hvor den blinker i varierende intensitet. Der er faktisk lidt for mange indstillinger, for du skal igennem dem alle, hvis du springer den rigtige over.

Der følger et batteri på 6400 mAh med i pakken, så du kan køre i to og en halv time med lys på. Batteriet har usb-udgang, så du kan også give lidt strøm til din cykelcomputer eller mobil på vejen. Det er et plus. Selve lampen vejer kun 105 g, men batteri og montering vejer 350 g ekstra. Det er prisen for at ville køre i mørket.

Montering og betjening

Jeg blev overrasket over, hvor meget udstyr, der rent faktisk var i pakken, da jeg åbnede for Buster 2000. Der er montering til styret, til hjelmen, alskens ekstra kabler, batteri og som prikken over i’et: en lille selvlysende fjernbetjening til at montere på styret. Når lampen så sidder på hjelmen, kan du nemt og bekvemt betjene intensiteten fra dit styr, trådløst. Det er smart og blev hurtigt min foretrukne måde at bruge lygten på.

Alt i alt leverer Buster 2000 på alle de punkter, den skal – og på en stribe punkter ekstra med den selvlysende fjernbetjening, batteriet, som også er en powerbank, og de mange monteringsmuligheder.

Pris og tilgængelighed: Sigma Sport Buster 2000 kan købes online og i butikker. Vejledende pris: 1.499 kr.

Der er alle ønskelige monteringsmuligheder med i pakken, så lygten kan sidde både på styret eller på hjelmen som her, så lygten ryster mindre og mere naturligt følger dit udsyn, når du cykler i mørket i skoven fx. Pr-foto
Batteriet monteres på cyklen eller medbringes evt. i en rygsæk. Det sørger for 2,5 time med lys - men kan også bruges som en powerbank. Der er rigeligt med ledning, så det fint kan nå, uanset om lygten sidder på hjelmen eller på styret. Pr-foto
Den lille selvlysende fjernbetjening, der følger med, er dødsmart. Den er trådløs og gør det nemt at styre lygtens intensitet, uden at du skal til at have hjelmen af, hvis den er monteret der. Pr-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce